| 
 | 
| Keşli Cevizli Erişte (Bolu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179067 Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
 235 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 2 Yumurta
 500 Gr Un
 Çok Az Tuz
 200 Gr Keş
 200 Gr Çekilmiş Ceviz
 50 Gr Tereyağı
 
 Yumurta ve unla hamur yoğrulur en son çok az tuz eklenir ve hamur yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur açılır ve kibrit çöpü şeklinde kesilir.
 Kaynayan suya bırakılır ve 7-8 dakika pişirilir. Daha sonra tereyağında keş ve ceviz güzelce kızartılır ve haşlanan erişte ile birleştirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |