| 
 | 
| Keşkek (Tokat) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39542 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 5,728 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.tokat.com/tokatyemekleri.html
 
 2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
 3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
 1 tatlı kaşığı Çemen
 2 baş Sarımsak
 3 çorba kaşığı Tereyağı
 1 bardak Nohut
 Tuz
 Pul Biber
 Karabiber
 
 Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır.
 
 Not: İsteğe göre keşkek suyunu çekince üzeri kızarana dek fırınlanabilir. Taze etle olabileceği gibi kurutulmuş etle de pişebilir. Tahta kaşıkla yenilmesi tercih edilir. Tabaklara dağıtım yapılmaz. Yanında ayran, kuşburnu ezmesi ve turşu tercih edilir.
 
 
  
 
 | 
| Keşkek (Tokat) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98859 Gönderme Tarihi: 08.Haz.2014
 2,128 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 Ankara 2006
 
 500 g döş (göğüs eti veya 1 gerdan (boyun) eti )
 500 g aşurelik buğday
 2 su bardağı nohut
 2 çorba kaşığı tereyağı
 ½ tavuk eti
 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 10 -15 parça kurutulmuş çemenli pastırma
 1 su bardağı yoğurt
 1 adet kıyılmış soğan
 2 -3 diş sarımsak
 Yeterince tuz
 8 su bardağı su
 
 Buğday (yarma), nohut bir gece önceden ıslatılarak bekletilir.
 Büyükçe bir tencerenin içerisine tereyağı hariç tüm gereçler konur.
 Kısık ateşte hepsi dağılıncaya kadar pişirilir.
 Pişen gereçler tahta kaşıkla ezilinceye kadar dövülür.
 Sıcak servis tabağına alınarak kırmızı pul biberli tereyağı gezdirilip sıcakken servis edilir.
 
 Not: Pişen üründe bütün parçalar olmamalı tahta kaşıkla iyice dövülmelidir. Servisi yapılırken ayrı servis tabağında karışık turşu verilir. Soğuk havalarda yapıldığı için ayrı servis tabağında karışık turşu ile servis edilir.
 
 
 | 
| Tokat Keşkeği | 
|  | dere Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.05.2014
 Mesajlar: 47
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc135504 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2018
 1,067 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tokat'ta keşkek yemek güzeldir. Her yöreye göre değişik tarifleri olan Keşkek, Tokatta bütün dana etinin hafif ateşte bulgur ile kaynatılarak daha sonra fırına verilmesi ile olur. Pazar ilçesinde akşam hazırlanan keşkek fırına verilir ve sabah fırından alınarak ikram edilir ve beraberce yenir. Tokat'a gelen misafirlere keşkek ikramı yaygındır.
 
 
 | 
| Keşkek (Tokat) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145690 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
 641 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 2 kg koyun eti (but veya sırt)
 3 kâse yarma
 1,5 su bardağı nohut
 2 yemek kaşığı çemen
 6 yemek kaşığı tereyağı
 Pul biber
 Karabiber
 Tuz
 
 Nohut bir gece önceden sıcak su ile ıslatılır.
 Etle birlikte büyük bir tencereye konulup nohutlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.
 İçine yarma eklenir.
 Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ilave edilir.
 Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı ile karıştırılarak tencereye eklenir.
 Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ya da ekmek fırınında ağzı kapalı olarak 4-5saat pişirilir. (akşamdan ekmek fırınlarına verilip sabaha kadar fırında pişirilir.)
 Sıcak olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Tokat Keşkeği | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172229 Gönderme Tarihi: 23.May.2023
 260 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase nohut
 Yarım kg. dövme buğday
 1 kg. kemikli kuzu eti
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 200 gr. tereyağ
 1 kaşık çemen
 İsteğe göre baharat
 Üzerine çıkacak kadar su
 
 Kemikler biraz kaynatılır ve üzerine diğer malzemeler eklenerek kısık ateşte pişirilir. Suyu azaldığında su eklenir. Daha sonra 150 derecelik fırında bir saat pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |