Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Keşkek (Samsun) (4 adet - 5,921 defa bakıldı)

Keşkek (Samsun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Keşkek (Samsun)

labirent
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Lüleburgaz
Kısa URL: https://ml.md/lc154707
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
290 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Keşkek bir tür pilavdır. Buğday veya kabuğu soyulmuş arpa, kuru fasulye ve-veya nohut, haşlanmış et, tuz ve su ile yapılır. Hemen bütün Oğuz ve Türkmen boylarının yemek ziyafetlerinde görülen bir yiyecektir. Bayramlarda hazırlanan keşkek ziyafetinde yakın akrabalar ve komşu köylerden insanlar bir araya gelirler. Bu kalabalık toplantılar sadece bir yemek ziyafeti değil, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin geliştirildiği buluşmalardır.
Keşkek geleneği, geleneksel düğün törenleri başta olmak üzere, sünnet, bayram, hayır etkinlikleri, yağmur duası gibi toplumsal katılımın yüksek olduğu törenlerde; ortak işgücü ve paylaşıma dayalı olarak gerçekleştirilen dayanışmacı bir sosyal pratiktik olarak tanımlamak mümkündür.
Keşkek hazırlanmasının ve kazan karıştırmanın eski inançlarla bir ilgisi olduğu düşünülebilir. Düğün, sünnet, kutlama gibi toplu eğlencelerde veya sevinçli, kıvançlı toplantılarda genellikle bir hayvan kesilir. Kesilen hayvan, eğlencenin-şenliğin bereketli olması, katılanları memnun etmesi ve eğlencenin kazasız-belâsız atlatılması içindir. Bu hayvan aynı zamanda kurbandır. İşte keşkek de bu kurban olarak kesilen hayvanın etinden yapılır.
Sokularda dövülerek veya değirmende öğütülerek yarma haline getirilen buğday kaynayan suya et ile birlikte konulur. Keşkeğe kırmızı et konulabilir fakat kaz veya hindi eti daha çok tercih edilir. Tavuk eti konulduğu da olur. Yarmalar yarılmaya başlayıncaya kadar tahta kaşıklarla sürekli karıştırılır. Suyu iyice çekilince ateşten alınır. Tereyağı ve salça ile hazırlanan sos üzerine dökülür. Böylece yemek hazırlanmış olur.

Not: Samsun ili, tarih boyunca çeşitli milletlere ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra 19 ve 20. yüzyılda Kırım ve Kafkasya bölgelerinden kitleler halinde göçler almıştır. Dolayısıyla Samsun mutfağında bölgenin yerel kültür ürünlerinin yanında, Karadeniz'in başka bölgelerinden buraya gelen insanların mutfak kültürüyle de karşılaşırız. Samsun ve ilçelerindeki yemek adları üzerine yaptığı bir çalışmada İlknur Karagöz, Arapça, Farsça, Yunanca, Gürcüce ve Çerkez dillerinden alıntı yemek adları tespit etmiştir.


Keşkek (Samsun)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162083
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı




Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Keşekli buğday 300 Gr.
Tavukgöğsü 1 Adet
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Kuru soğan 1 Orta boy
Tuz

Ilık suya tuz ve keşkeklik buğday konularak kaynatılır. Buğdaylar şişince ateşten alınıp bekletilir. Biraz daha şişince tekrar ateşe konulur. İçine pişmemiş tavukgöğsü bütün olarak katılır. Dibine sarılmaması için karıştıra karıştıra pişirilir. Karıştırıldıkça pişen tavuk eti dağılır. Ateşten alınınca macun gibi olması için gödellenir (karıştırılır). Bir tavada, doğranmış kuru soğan tereyağında kavrulur (soğansız da olur). Yenirken bu sos keşkeğin üzerine dökülür.



Keşkek (Samsun)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178084
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı




Turan Kanber

2 su bardağı aşurelik buğday
4 adet tavuk pirzola
4 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Buğdaylar bol suda güzelce yıkanır.
Yıkanmış buğdaylar, düdüklü tencereye konur, üstünü kapayacak kadar su ilave edilir. Kapağı örtülmeden kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve kapağı örtülüp yarım saat bekletilir. Böylece buğdaylar şişip büyüyecektir.
Yarım saatin sonunda tencerenin kapağı açılır, yıkanan tavuklar buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştirilir.
Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 40 dakika kadar pişirilir.
Pişirdikten sonra kapağı açılır ve tavuklar kemiklerinden ayrılır.
Bir el blendırı yardımıyla buğdaylar ve tavuklar güzelce çekilir. Tamamen homojen bir karışım olmasına özen gösterilir.
Tereyağı, toz kırmızıbiberle birlikte kızdırılır ve sıcak keşkeğin üstünde gezdirilir.
Pul biberle süslenerek servis edilebilir.



Samsun Keşkeği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179070
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı




Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi

1.5 Kg Keşkeklik Buğday
1 Adet Tavuk Göğsü (Haşlanıp Didiklenmiş)
1 Yemek Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Haşladığımız Tavuğun Suyu

Keşkeklik buğdayımızı akşamdan kaynatıp altını kapatıyoruz ve sabaha kadar bekletiyoruz. Düdüklü Tencerenin içerisine akşamdan ıslatılmış keşkeklik buğdayımızı, didiklenmiş tavuğumuzu, tuzumuzu, tereyağımızı. tavuğu haşlamış olduğumuz suyu ekliyoruz.
Düdüklü tencerenin içerisindeki malzemelerin üzerini geçene kadar su ekliyoruz.
Düdüklü tencereyi ocağa alıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tencerenin üzerindeki pimi dik konumdan yatay konuma getirip 1 saat daha kaynatıyoruz. Yemeğimiz sunuma hazır. Dilerseniz üzerine eritilmiş tereyağı döküp sunabilirsiniz.







Keşkek (Samsun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(4 adet Keşkek (Samsun) 5,921 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort