Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Keşkek (Isparta) (3 adet - 64,827 defa bakıldı)

Keşkek (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Keşkek (Isparta)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178080
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı




Birsen Çevik Akgünlü

500 gr yöresel pastırma (inceltilmiş kuzu etinin tuzlanıp tülbentle kapatılarak sonbaharda açık havada kurutulmasıyla hazırlanır) ya da 1,5 kg kemikli et
500 gr keşkeklik buğday
1 su bardağı nohut

Düdüklü tencerenin en altına etler koyuluyor.
Dana ise büyük parçalı olacak şekilde,
kuzu etiyse kemikli et daha lezzetli oluyor.
Akşamdan ıslatılmış aşurelik buğday ve birazcık nohut, etin üzerine ilave ediliyor.
Malzemelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz, sıvıyağ ilave ediliyor.
Et kuzu ve yağlıysa yağa gerek kalmıyor.
Kaynayınca düdüklünün kapağı kapatılıp en kısık ateşte iki saate yakın pişiriliyor, ama çok kısık olmalı yoksa dibi yanar. Sonra güzelce karıştırılıp servis ediliyor.



Keşkek (Isparta)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178079
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı




Birsen Çevik Akgünlü

500 gr yöresel pastırma (inceltilmiş kuzu etinin tuzlanıp tülbentle kapatılarak sonbaharda açık havada kurutulmasıyla hazırlanır) ya da 1,5 kg kemikli et
500 gr keşkeklik buğday
1 su bardağı nohut

Akşamdan kurumuş et (pastırma) çömleğin dibine yıkanarak yerleştirilir, üzerine ıslatılmış nohut, aşurelik buğday ve etin yağlılık durumuna göre yağ ilave edilir.
Et zaten tuzlu olduğundan tuz eklemek gerekmez. Çömleğe alabildiği kadar su konur. Çömleğin kapağı da hamurla sıvazlanır.
Mahalle fırınına girer, fırından çıkan kızgın kül içerisinde yedi veya sekiz saat kadar yavaş yavaş pişer.
Sabah fırına gidip alınır. 20 tane kadar çömlek vardır. Herkes kendisininkini tanır.
Tepsiye ters çevrilip boşaltılır. Pastırmaların ve keşkeklerin karışması için kepçeyle karıştırılıp sıcak olarak tabaklara servis yapılır.


Keşkek (Isparta)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36060
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
3,942 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta Valiliği

Büyükçe bir toprak çömleğin içine ilk önce pastırma konur. Sonra biraz don yağı ilave edilir. Üzerine bir gün önceden ıslatılmış keşkek konur ve ağzı kapatılır. Akşam mahalle fırınına götürülür. Fırında gün boyu yanmış olan odunların közleriyle sabaha kadar pişer. Arada bir fırıncı keşkeği karıştırır ve ilgilenir. Keşkek sabahleyin fırından alınır. Bir kepçeyle iyice karıştırılarak birbirine girmesi sağlanır ve tuzu ayarlanır. İsteğe göre üzerine yağ kızartılarak sos yapılır. Sıcak olarak yenir.






Keşkek (Isparta) Tarifleri Antalya Yemekleri



(3 adet Keşkek (Isparta) 64,827 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort