1/2 kg kuru bakla
2 baş soğan
2 adet havuç
1 kereviz
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 kaşık toz şeker
Dereotu
Limon
Tuz
Karabiber
Kuru bakla akşamdan ıslanır. Ertesi gün iç kabukları ayıklandıktan sonra tencereye koyulur. Soğanlar dörde bölünür. Kereviz ve havuçlar iri iri doğranır, bunlar da tencereye atılır. Su, zeytinyağı, tuz, karabiber, şeker katılır. Orta ısılı ateşte pişirilir. Ateşten indirilip süzgeçten geçirilir, püre yapılır. Bu püreye kıyılmış dereotu atılıp karıştırılır ve tekrar ateşe koyulur, bir iki taşım kaynatılır. Tabağa dökülüp soğuması beklendikten sonra üzerine dereotu, kırmızı biberle süslenir.
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
|