| 
 
 
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182463 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2025 
44 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su bardağı rendelenmiş mor lahana
 
2 Adet büyük boy rendelenmiş kereviz
 
1 Su bardağı rendelenmiş yer elması
 
5 Dal kıyılmış taze soğan
 
Yeteri kadar tuz
 
Yarım su bardağı süzme yoğurt
 
 
Kereviz salatası tarifi için önce kerevizleri temizleyin ve güzelce rendeleyin.
 
dan malzemelerin hepsini karıştırın. Servis ederken kıyılmış taze soğan serpin. İsteğinize göre üzerine süslemek için ceviz de ekleyebilirsiniz. Kereviz salatası hazır.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180869 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2024 
163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 adet orta boy kereviz
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 diş sarımsak
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
 
Rendelenmiş kerevizleri bir kaseye alın.
 
Üzerine süzme yoğurdu ve mayonezi ilave edin. Sarımsak ve tuzu da ilave edin.
 
Ceviz içini de ekleyin.
 
Güzelce karıştırın.
 
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
Cevizle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179628 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024 
123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta yada 1 adet büyük boy Kereviz
 
1 kase mayonez
 
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Limon suyu
 
2 diş sarımsak
 
Süslemek için:
 
Dereotu
 
Tuz
 
Pul Biber
 
 
Kerevizleri soyarak rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için hemen üzerine limon suyu gezdirin.Tel süzgeçte yıkayıp iyice sıktıktan sonra tuz serpin.
 
Cevizi, yoğurt ve ezilmiş sarımsak eklenmiş mayonezi karıştırın. Şık bir tabağa yerleştirip üzerini dereotu ve pul biberle süsleyin.
 
Kereviz vazgeçilmeyecek derecede yararlı bir besindir. Ancak kokusu özellikle çocukların hoşuna gitmez. Salata olarak ise kolayca yenilir. Ayrıca yapraklarını, özellikle haşlamalara koku ve lezzet vermesi için katabilirsiniz.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173038 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
2 adet orta boy kereviz
 
1 adet limon suyu
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1 diş sarımsak
 
1 fincan dövülmüş ceviz içi
 
 
Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu eklediğiniz su dolu geniş bir kaseye alın.
 
Başka bir kasede süzme yoğurt, tuz, sarımsak rendesi, mayonezi güzelce karıştırın. Ardından sudan çıkarıp süzdüğünüz kerevizleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
 
Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin, karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve 3-4 adet yarım cevizle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171138 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2023 
240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
 
Sızma Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Mayonez 1 Tatlı Kaşığı
 
Ceviz 10 Diş
 
Sarımsak 3 Diş
 
Limon 1 Adet
 
Portakal 1 Adet
 
Kereviz 2 Adet
 
 
Cevizler mümkünse kabuklu ceviz küçük parçalara ayırılır. Sarımsaklar havanda dövülerek 2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık mayonez ile karıştırılır. Kerevizler rendelenir. İçerisine bir limonun suyu konularak kararmaması için bekletilir. Portkal küp şeklinde doğranır sonra tüm malzemler karıştırılır. Kereviz yapraklarını salatanızı süslemek için kullanabilirsiniz.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168023 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022 
280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
1 adet kereviz
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kerevizi soyacak yardımıyla dikkatli bir şekilde soyun. Kerevizleri dilimledikten sonra mutfak robotunda rendeleyin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Derin bir kasede kereviz, süzme yoğurt ve sarımsağı karıştırın. Sapları ile birlikte doğradığınız dereotunu ve iri iri parçaladığınız cevizleri de kaseye aktarın. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karıştırın. Taze yeşillikler ve zeytinyağı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158228 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021 
282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy kereviz
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı mayonez
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
Dereotu
 
1 kaşık zeytinyağı
 
 
Yoğurdu bir kasede çırpın, sarımsakları da rendeleyip içine ekleyin. Ardından kerevizleri soyup rendeleyin. Bir tabağa kararmadan hızlıca yayın. Hafif tuzlayıp sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dereotu serpin.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157657 
Gönderme Tarihi: 09.May.2021 
503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kereviz
 
1 adet limon suyu
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri İçin:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
 
 
İlk önce kalın bir rende ile kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra, bir güzel rendeliyoruz.
 
Kararmaması için limon suyu ile oluyoruz.
 
Geniş bir salata kasesine aldığımız yoğurt sosunun üzerine, rendelediğimiz kerevizleri katıyoruz.
 
Üzerine tavada kızdırdığımız zeytinyağının içine, ceviz içine ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz.
 
Servis tabağında hazır bekleyen kereviz sosumuz üzerine, kızdırdığımız bu yağı ekleyerek ikrama hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146696 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kereviz
 
1 adet limon suyu
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Kabukları soyulan kerevizleri rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu sıkın ve iyice karıştırın.
 
Cevizi ve toz biberi kızgın zeytinyağında soteleyin. Kerevizlerin üzerine hazırlanan cevizli harcı ilave edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "eberli" tarafından gönderildi. 21.12.2020
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
saniye şimşek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142879 
Gönderme Tarihi: 21.May.2019 
603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet kereviz
 
1 büyük kase yoğurt
 
1 çorba kaşığı mayonez
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Kerevizi yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra kararmaması için limon ile ovun.
 
Ardından bir kaseye yoğurdu koyun ve kerevizi direkt yoğurdun içine rendeleyin. Bir taraftan rendeleyip bir taraftan kerevizi yoğurt ile karıştırırsanız kereviz kararmamış olur.
 
Rendeleme işi bitince sarımsak, mayonez ve cevizi ekleyip bir kez daha karıştırarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132765 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018 
2,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük kereviz
 
1 kase yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Kereviz soyulur, rendelenir, bir kaseye alınır.
 
Üzerine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenir.
 
İyice karıştırılır, üzeri ceviz ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111087 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
1,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
1 kg kereviz
 
Yarım kilo mayonez
 
Yarım kilo yoğurt
 
2 kaşık limon suyu
 
 
Kereviz yıkanır. Temizlenip rendeden geçirilir. Limon suyu ilave edilir. Mayonez ve yogurt karısmı ilave edilir. Arzu edildigi takdirde, oyulmus domateslere doldurrarak, maydonoz ile süslemek suretiyle servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108067 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015 
1,773 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
 
 
1 küçük boy kereviz 
 
1 kase yoğurt 
 
1/2 limonun suyu 
 
1-2 yemek kaşığı mayonez 
 
Tuz 
 
1 küçük havuç rendesi 
 
Biraz ceviz 
 
 
Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin.Kararmaması içinde limon suyunu ilave edin.
 
1 kase yoğurda, tuz, mayonez, cevizi ve kerevizi de ekleyip iyice karıştırın.
 
Havuç rendesi ve iç cevizle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
KEREVİZ SALATASI | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88877 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013 
2,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
3 adet kereviz
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı mayonez
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
 
Kerevizler, soyulup rendelenir. Kararmaması için üzerine limon suyu dökülerek harmanlanır. Havuçlar kazınıp rendelenir ve kerevize ilave edilir. Mayonez, yoğurt, tuz, pul biber ve cevizin yarısı konularak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Kenarları, kalan ceviz ve ince kıyılmış kereviz yaprakları ile süslenir.
 
 
 
  
 | 
Kerevizli Salata | 
  | 
öner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86918 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kereviz
 
1 marul
 
2 havuç
 
2 salatalık
 
1 limon
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Kerevizi soyup dilimleyin ve limonlu suda 5 dakika haşlayın. Marulu iyice yıkayın, ardından kurulayın. Kurulanmazsa üzerine dökülen sos salatanın dibine çöker ve lezzetli olmaz. İnce bir şekilde doğranmış marulu bir salata kabına alın. Üzerine rendelenmiş havucu, doğranmış salatalığı ilave edin. Az haşlanmış kereviz dilimlerini de salatanın içine ekleyin. Limon ve zeytinyağını çırpıp üzerine gezdirin.
  
 | 
KEREVİZ SALATASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85111 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2012 
1,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy dolgun kök kereviz
 
2 adet sulu limonun suyu
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
Tuz
 
1/2 limon
 
 
1) Kerevizin kabuklarını elma soyar gibi biraz derince soyunuz ve Vz limonla ovarak mümkün olduğu kadar ince dilimleyiniz. Üst üste koyarak telkadayıfı gibi ince doğrayınız.
 
2) Limon suyunu, mayonezi ilâve edip bir kaşıkla iyice karıştırınız.
 
3) Servis yapacağınız salata tabaklarında, alta 1'er yeşil salata yaprağı koyup, üzerine de kereviz salatasını eşit olarak bölüştürüp servis yapınız.
 
 
Not: İnce doğrayamayanlar, kerevizi rende hazırlayabilirler.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73632 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
2,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr körpe kereviz yaprakları
 
1 adet limon
 
1 fincan zeytinyağı
 
Yeterince tuz
 
 
Kereviz yapraklarını ince ince doğrayın. Kasede limon suyu zeytinyağı ve tuzu çırpın. Kereviz yapraklarının üzerine gezdirip, servis yapın.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71790 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
2,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy kereviz
 
4 adet ince havuç
 
15 adet küçük arpacık soğan
 
10 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
 
3-4 adet portakalın suyu
 
1 adet limonun suyu
 
4 adet patates
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
220 gr konserve mısır
 
İstediğiniz Kadar kereviz yaprakları (üzeri için)
 
 
Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun. Havuçların kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın. Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin. 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
beyzam nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2012 
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71341 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012 
2,361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kereviz
 
2 adet ceviz
 
Yarım limon suyu
 
5 diş sarımsak
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
3 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Sarımsakları soyun ve havanın içersinde bir miktar tuz ile dövün. Bir kabın içine süzme yoğurdu koyun ve içine sarımsakları ekleyip iyice çırpın ve bir kenara ayırın.  Kerevizlerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Rendenin büyük gözünde kerevizleri rendeleyin ve hemen üzerine limon suyu sıkın ki kararmasın. Sarımsaklı yoğurdu kerevizle karıştırın ve tuzunu eleyin. Servis tabağına alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirip, birkaç tane de ceviz atarsanız harika bir sunum olur.
  
 | 
Kereviz Salatası | 
  | 
yanlış numara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70059 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011 
2,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Adet kereviz
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 diş sarımsak
 
3 dilim pancar turşusu
 
Bir tutam tuz
 
Süslemek için:
 
Yarım fincan ceviz
 
 
Kerevizi soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin. Mutfak robotunda rendeleyin. Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Tuz ve sarımsak ekleyin. Rendelenmiş kerevizleri yoğurda ekleyin. Yarısını ayrı bir kaba alarak içine pancar turşusu rendeleyip karıştırın. Küçük pasta çemberi kullanarak önce sade kerevizden, üzerine pancarlı kerevizden doldurun. Çemberi çıkartıp üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |