|
Kereviz Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168997
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan ve bir diş sarımsak
Tüm malzemeleri kip kip doğrayın. Akabinde bir tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su ilave edin. 20 dakika kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. İstediğiniz baharatları ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Servise hazır!
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171798
Gönderme Tarihi: 02.May.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı kaynar su
Üzeri için:
Göz kararı kereviz yaprağı
Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı ilave edin. Erirken kereviz, patates, soğan, sarımsakları ve havucu ilave edip kavurun.2,3 dakika kavrulan sebzelerin üzerine tuz ve un serpip 1 dakika unla da kavuruyoruz. Üzerine süt ilave edip karıştırıyoruz. Ardından sıcak su ilave edip, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Blender'dan geçiriyoruz. Karabiber ve kereviz yapraklarıyla servis ediyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.05.2023
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172120
Gönderme Tarihi: 18.May.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
600 g kereviz, küp şeklinde doğranmış
1 adet küçük boy soğan, ince doğranmış
100 g havuç, ince doğranmış
5 diş sarımsak, ince doğranmış
50 ml zeytinyağı
150 g süzme yoğurt
13-14 dal dereotu, ince doğranmış
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su, kaynar
750 ml su
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
3 çorba kaşığı kuru nane
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kereviz, soğan, sarımsak ve havucu ekleyin. Karabiber ve tuzu ilave ederek 3-4 dakika soteleyin.
2 litre kaynar suyu üzerine ilave edin. 20-25 dakika çorbayı kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve 750 ml suyu karıştırıp sürekli aynı yöne karıştırarak pişirin.
Terbiye kaynayınca hemen kereviz çorbasına ilave edin. 2-3 dakika çorbayı kaynatıp ateşten alın.
Sos için tavada yağı kızdırın, naneyi ilave edin. Birkaç saniye soteleyin.
Hazırladığınız kızgın sosu çorbanın üstüne dökerek dereotuyla birlikte servis edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170301
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 litre sıcak su
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Maydanoz
Karabiber
Limon
İlk olarak kereviz, havuç ve patatesler soyulup küp küp doğrayın.
Ardından kerevizin yaprakları iyice yıkanıp minik minik doğrayın.
Sonra düdüklüye tavuk suyunu da koyup 10 dk kadar haşlayın.
2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yapıp kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırın ve çorbaya koyup karıştırın.
Sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyup 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
En son olarak limon ve karabiberle servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172352
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
1 adet kabak
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı su
Terbiyesi için:
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
3-4 damla limon
4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172043
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
|
Kereviz Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180327
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kereviz (sapları ve yapraklarıyla beraber)
1,5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin.
Birkaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Servis aşamasında tercihe bağlı olarak, tereyağında toz biber yakıp kaselerin üzerine gezdirebilirsiniz.
|
|