Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yayla Çorbası Tarifleri > Kereviz Çorbası (27 adet - 1,279,864 defa bakıldı)

Kereviz Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kereviz Çorbası

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc2414
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,979 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema

Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.


ML® Kereviz Çorbası için tıklayın



Fotoğraf "şerife abla" tarafından gönderildi. 07.11.2016


Kereviz Çorbası

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc2415
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,474 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Tuz

Yağ hafifçe eritilir. İçine ince doğranmış soğan ilave edilir. Birkaç kez çevrilir. Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir. 1-2 kez daha çevrilir. Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir. Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir. Arzuya göre tuz konur.

Not: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur.


ML® Kereviz Ezmesi için tıklayın


Kereviz Çorbası

dertli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83
Şehir: Buca
Kısa URL: https://ml.md/lc4274
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,808 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kereviz
2 Yemek kasigi limon suyu
2 Yemek kasigi tereyağı
2 Yemek kasigi silme un
3 Su bardagi et suyu
Tuz
Karabiber

Kerevizleri elma gibi soyup yikayin.
Iri parçalar halinde dograyip limon suyu ve 1 su bardagi kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pisirin.
Haslanmis kerevizleri suyu ile birlikte sicak sicak rondonun içine koyup karistirarak püre yapin.
Dereotlarini da ekleyip tekrar karistirin.
Bosalan tencerede unu yag ile kavurun.
Et suyunu isitin,ilik haldeki et suyunu veya ayni miktar suyu yedirerek kavrulmus una ekleyin.
Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir tasim kaynatin.
Sicak sicak servis yapin.


Kereviz Çorbası

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc9782
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2006
3,524 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kereviz
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
1 diş sarımsak

Kerevizleri mikserde çekin, mikser yoksa haşlayıp püre yapın. Sarmısak, limon, tuz, az kıyılmış maydanoz ile tencereye koyun. Suyunu çekene kadar bekleyin. Bir çorba kaşığı tereyağı içinde eritip, püre kıvamına yakın koyulukta servis yapın. Kereviz solunum yollarına ve cinsel güce yararlıdır.


Kereviz Çorbası

bekir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc23002
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
3,391 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Gazete

1 orta boy kereviz (küçük doğranmış)
1 orta boy patates (küçük doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz

Kereviz, patates, havucu suyun içine koyalım. Kaynatın. Kapağı kapalı olarak haşlayın. Sebzeleri bianderdan geçirin bir tarafa alın. Tencerenin içine zeytinyağını koyup unu üzerine ekleyin. Hafifçe kavurun. Üstüne sütü yavaşça ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Topak olmamasına çalışın. Haşlanmış püre haline gelmiş sebzeyi ekleyin karıştırın. Tuz karabiber ekleyin.


Kereviz Çorbası

bendeniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc23244
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,526 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük kereviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Karaiber ve tuz
1 yumurta sarısı
2 adet soğan
2 su bardağı et suyu
2 silme çorba kaşığı un
1 limonun suyu

Bir tencerenin içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun. Tereyağını bir tencerede eritin. Rendelenmiş soğanı bu yağda kavurun. Kereviz parçalarını sudan çıkartın. Hafif kavrulmuş soğana kerevizleri koyun. Et suyunu üzerine ilave edin. 25 dakika kaynatın. Yoğurt ile unu ayrı bir kapta karıştırın. Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya katın. Yumurta sarısını limon ile karıştırarak ilave edin. Mikserde çekip tuz ve karabiberini ekleyin. Sonra üstüne kıyılmış maydanoz ilave edin.


Kereviz Çorbası

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23259
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,331 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük kereviz
1 demet maydanoz
8 bardak etsuyu yahut su
1 bardak süt
1 adet patates
1 fincan pirinç
1 fincan mercimek
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Kabukları soyulmuş doğranmış kerevizleri bir tencereye koyup, patates, pirinç, mercimek, ince kıyılmış maydanoz ilave edip pişirin. Mikserin kırıcı ayağıyla çorbayı püre haline getirin. Tuzu ilave edip süt ile çırpılmış yumurtayı koyun. Sonra kırmızı biberli yağı üstünde gezdirin.


Kereviz Çorbası

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23260
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,298 defa indirildi / yazdırıldı




6 bardak tavuksuyu
1 su bardağı buğday
1 miktar tavuğuk
1 limon
1 su bardağı mısır
2 kaşık sıvı yağ
2 baş soğan

Kabukları soyulmuş doğranmış kerevizleri bir tencereye koyup, patates, pirinç, mercimek, ince kıyılmış maydanoz ilave edip pişirin. Mikserin kırıcı ayağıyla çorbayı püre haline getirin. Tuzu ilave edip süt ile çırpılmış yumurtayı koyun. Kırmızı biberli yağı üstünde gezdirilir.


Kereviz Çorbası

parsel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc26678
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2008
3,187 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet iri kereviz
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı süt
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Kereviz rendelenir. Üzerine ince kıyılmış soğan ve su eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra blenderden geçirilir, pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır. Un, süt, yağ ve tuz iyice çırpılır. Kerevizli karışıma eklenir bir taşım kaynatılır.


KEREVİZ ÇORBASI

rutin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc33215
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2009
3,451 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
375 gr. kereviz
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
2 silme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
karabiber
tuz

Hazırlanışı:
Bir kabın içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun. Tereyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğanı bu yağda beş dakika kadar kavurun. Kereviz parçalarını sudan çıkarın. Fazla suyunu alın. Yağa kerevizleri koyun. Et suyunu üzerine ilave edin. 25 dakika kaynatın. Yoğurt ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edin. Sonra çorba tenceresini ateşten indirin. Yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın. Tuz, karabiberi ve yumurta sarısını çorbaya katın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın.


Kereviz Çorbası

kayısı bebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65247
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2011
3,172 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kereviz
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1-2 dal kereviz yaprağı
Tuz

Kerevizleri soyup kararmamaları için limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Tereyağını bir tencereye koyun, üzerine un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Süt ve suyu tencereye katıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Kerevizleri ilave edip 15 dakika süreyle ara sıra karıştırarak pişirin. Taze kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "güz çiçeği" tarafından gönderildi. 16.01.2016


Kereviz Çorbası

kinot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129
Şehir: Katmandu
Kısa URL: https://ml.md/lc66205
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
3,059 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet küçük kereviz
5 su bardağı tuzlu ve limonlu su
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
Tuz

Kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Bir tencereye margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında unu ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun. Kaynar haldeki kereviz ve suyu üzerine ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kremayı ekleyin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024


Kereviz Çorbası

aytaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc72687
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,786 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet ortaboy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
1 adet et bulyon
Yeteri Kadar
Tuz

Kereviz, havuç, soğan, patates ve sarımsakları soyun. Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın. Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın. Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun.Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın. Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.


Kereviz Çorbası

esile
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2012
Mesajlar: 21
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc85182
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
2,954 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke

Bir tencereye beş su bardağı suyu koyup içine küçük küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında, içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir-iki dakika soteleyin. Sirkeyi ilave edin. Çorbayı biberli sosla servis yapın.


Kereviz Çorbası

annekuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130635
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,069 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

1 adet kereviz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
Alabildiği kadar su
Tuz

Kerevizi küp küp doğrayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Tencerenin içerisine sıvı yağı, soğanı ve 2 diş sarımsağı koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerilerine 3 çorba kaşığı unu ekleyelim ve 2-3 dakika karıştıralım.
Üzerilerine kerevizi ilave edelim.
Sonra 1 su bardağı et suyunu, 1 bardak sütü ve alabildiği kadar suyu ilave edip kereviz çorbası’nı pişirelim.
Kereviz çorbası piştikten sonra, üzerine kereviz yapraklarından serpiştirip servis yapalım.



Kereviz Çorbası

zekai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc136408
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
959 defa indirildi / yazdırıldı




1 doğranmış kereviz
1 doğranmış havuç
1 doğranmış patates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet Yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz

Bir tencerede 3 su bardağı su ile, patatesi, havucu ve kerevizi kaynatın. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın, sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. (Eğer düdüklüde pişirmek isterseniz, 7 dak. kadar haşlayın.) Biraz soğuduktan sonra, blendırdan geçirin.
1 kase yoğurda 1 yumurtayı kırın ve çırpın. Bu karışımı blendırdan geçirilmiş olan malzemeye, ocağın üstünde, kaynamaya başlar başlamaz karıştırarak dökün. Ayrıca bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin ve karıştırın. İki dakika kadar kısık ateşte bırakın.



Kereviz Çorbası

tarifler
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141358
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
861 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

4 adet kereviz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
7-8 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kerevizleri soyup, yıkayın. Dörde bölerek tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Kerevizleri el kevgiriyle bir tabağa alıp iyice ezin.
Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyerek sararıncaya dek kavurun. Püre haline getirdiğiniz kerevizleri ekleyin. Kerevizlerin haşlama suyunu 3 litreye tamamlayıp, tencereye katın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynayınca limonunu sıkıp, ince kıydığınız dereotunu serpin. Tuzunu ve karabiberini ekip, servis yapın.



Kereviz Çorbası

tarifler
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141359
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
883 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kereviz
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et bulyon
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Yağınızı tencereye alın ve üzerine doğramış olduğunuz kereviz, patates, havuç ve soğanı ilave edip kavurun. Ardından üzerine et bulyon ve suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan sebzelerinizi pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra servis edebilirsiniz.



Kereviz Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156547
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı




1 sap kereviz
3 patates
1 domates
1 soğan
2 et suyu tableti
1 fincan krem
1 kaşık tereyağı
Tuz

Kereviz, patates, domates ve soğan ince doğranıp 5-6 bardak su ile kaynatılır.
İçine et suyu ilave edilir. Pişince blender’den geçirilir.
Tereyağı, krem ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılır.



Kereviz Çorbası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162033
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
497 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy kök kereviz ( yaprak ve sap kısımlarıyla)
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
Kabuğunu soyduğunuz havucu, ince dilimler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.
İnce dilimlenmiş havucu katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp küp doğranmış kerevizleri ekleyin ve karıştırın.
Tencereye sebzelerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak suyu katın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin.
Havuçlar çatalla ezilecek kıvama geldiyse çorbayı ocaktan alın.
Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp, damak tadınıza göre çorbayı çeşnilendirin.
Taneli olan çorbayı blenderdan geçirin. Eğer kıvamı sizin için çok koyu ise 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
İnce ince doğranmış kereviz sapı ve yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.







Kereviz Çorbası Tarifleri Yayla Çorbası Tarifleri



(27 adet Kereviz Çorbası 1,279,864 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort