| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kepekli Cevizli Ekmek | 
 
  | 
Sevgi38 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14854 
Gönderme Tarihi: 25.May.2007 
2,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 çorba kaşı toz şeker
 
2 su bardağı ılık su
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı kepekli un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
Alabildiği kadar beyaz un  
 
 
Yoğurma kabına su, maya ve şeker konur. Malzema parmak uçlarıyla eritilir. Üzerine kepekli un, yağ, tuz ve kıvam alana kadar beyaz un eklenerek yoğrulur. (yaklaşık 5 dakika) Daha sonra üzerine nemli bez örtülür 1 saat kabarması için beklenir. Süre sonunda hamura ceviz katılır. Ceviz hamura homojen dağılacak kadar yoğrulur. Hamura ekmek şekli verilir, tepsiye yerleştirilir. Üzerine bıçakla arzu edilen şekilde çizikler atılır. Ekmek 20 dakika daha bekletildikten sonra 200 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiririlir.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 25.03.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kepekli Cevizli Ekmek Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |