| 
 
 
 | 
Keloğlan Köftesi (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32131 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
4,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Yarma ve bulgur tuzu atılmış suyla birlikte yoğrulur. Bir baş soğan ince ince doğranır ve aynı şekilde doğranmış maydanozla birlikte yoğrulan köfteliğe karıştırılır. Beraber biraz daha yoğrulur. Bundan küçük küçük parçalar alınır ve yuvarlaklaştırılır. Köfteler kaynar suda haşlanır ve süzülür. Yumurtaya batırılan kızgın yağda kızartılır. Üzerine karabiber serpilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Keloğlan Köftesi (Malatya) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171206 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2023 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
2 su bardağı yarma 
 
2 su bardağı orta bulgur 
 
4 yumurta 
 
1 baş kuru soğan 
 
1 demet maydanoz 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
Kızartmak için:
 
Tereyağı veya sıvı yağ
 
 
Yarma, bulgur, tuz, karabiber, ince doğranmış kuru soğan ve maydanozu su ilavesi ile iyice yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde sıkımlar yaparak yuvarlayıp hafifçe bastırın.
 
Kaynamakta olan tuzlu suda haşlayın.
 
Haşlanan köfteleri, bir süzgece alın ve süzün.
 
Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
 
Servis tabağına alıp sıcak olarak turşu, ayran, yeşil soğan, salata, hoşaf ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |