Kelle ve paçaları iyice temizleyin. Bol su ile yıkadıktan sonra temizlenen kelle paçaları, bol su ile tencereye koyup tuzunu atın.
Kelle paçayı önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte üzerine çıkardığı köpüğü bitinceye kadar alarak pişirin. Pişerken kapak, yarım kapalı olmalıdır.
Pişen kelle ve paçaları bir kaba alın.
Ayıklayarak et ve kemikleri ayırın. Suyuna, et ve ezilmiş sarımsak ilave edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Arzu edilirse kelle paça yenirken çorbanın suyuna sirke karıştırılabilir. Ayrıca lezzet artırmak için pişme esnasında çorbaya 8-10 tane karabiber atılabilir. Tane karabiber, suyun rengini karartmaz.
Kısa URL: https://ml.md/lc31871
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
4,868 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kesilmiş hayvanın kafa derisi yüzülür. Yüzülen kafa bir demir parçasına ya da "aktaraç" takılarak ateşte ütülür. Sonra ateşte kızartılan maşa ile dağlanır. Bu işlemden sonra parçalanan kelle suda pişirilir.
Ayrıca hayvanın bumbarı temizlenir, akşamdan sabaha kadar suda bekletilir. Sonra bir tencereye alınarak pişirilir ve pişince de bıçakla ufak parçalar halinde doğranır.
Pişmiş olan kelle ile bumbar bir kazana konulur. Üzerine kellenin suyu eklenir. Dövülmüş sarımsak katılır ve kaynatılır. Ocaktan indirilir. Üzerine yufka ekmek doğranarak yenilir.