Kısa URL: https://ml.md/lc39608
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
Çemişgezek Belediyesi
Malzemesi:
Kurut ayranı
Soğan
Kavurma
Yağ
Tandır ekmeği veya yufka ekmeği.
Yapılışı:
Soğan halka şeklinde doğranır, kavurma, yağ ve salça ile kavrulur. Üzerine yavaş yavaş kurut ayranı dökülerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. 20 dakika pişirilmeye bırakılır. Bir sahan içine ekmeği veya pişmiş yufka ekmeği (yörede fetir ekmeği de denir) doğranır. Küçük parçalar halinde doğranmış ekmeğin üzerine dökülür. Sabah kahvaltısında yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc131100
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2018
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
Tunceli Valiliği
1 litre kurut ayranı
250 gr. kavurma
500 gr. tereyağı
100 gr. haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
8 adet yufka ekmeği
Soğan halka şeklinde doğranır. Kavurma, yağ ve salça ile kavrulur. Nohutlar da eklenerek 10 dk. pişirilir.
Üzerine yavaş yavaş kurut ayranı dökülerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. 20 dakika pişirmeye bırakılır.
Bir sahan içine ekmek ya da pişmiş yufka ekmeği (yörede fetir ekmeği de denilir) doğranır. Pişirilen karışım küçük parçalar halinde doğranmış ekmeklerin üzerine dökülür. Genellikle sabah kahvaltısında yenilir.