Kısa URL: https://ml.md/lc169974
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
Sibel Işık
20 yaprak baklava yufkası
150 gr tereyağı
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık ve ya ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
½ limon
Şerbeti için su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutup limonumuzu sıkıyoruz ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz. Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz diğer malzemeleri ve en son fındığı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış tepsimize baklavalık yufkalarımızın 10 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste diziyoruz. Kek karışımımızı döküyoruz. Diğer 10 yufkayı da yine aralarına tereyağ sürüp üst üste diziyoruz. Kalan tereyağı üstüne gezdiriyoruz.Bıçakla kesip 170 derecedeki fırına veriyoruz. Üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc145266
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
16 yaprak baklavalık yufka
150 gram tereyağı
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tatlının şerbetini hazırlamakla başlayın.
Şeker ve suyu bir tencerede iyice karıştırıp kaynatın.
15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu şerbete ilave edin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğuması için kenara alın.
Kek hamuru için yumurtaları çırpma kasesine kırın.
Üzerine şekeri ekleyip beyaz köpük olana kadar mikserle çırpın.
Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırarak akışkan kek bir hamuru elde edin.
Tereyağını eritip ısıya dayanıklı dikdörtgen fırın kabının dibine yayın.
Baklava yufkasını kalıbın dibini iyice kaplayacak şekilde güzelce yerleştirin.
Üzerine bir kat daha yufka serip fırçayla yağlayın.
Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Sonuçta 8 kat yufka sermiş dört kez yağlama işlemi yapmış olacaksınız.
Kek hamurunu yufkaların üzerine döküp her tarafı eşit olacak şekilde spatulayla yayın.
Baklava yufkalarını yine tabana yaydığınız şekilde yağlayarak kek hamurunun üzerine yerleştirin.
Baklavanızı dilimledikten sonra kalan erimiş tereyağını üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlınızı 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
Tatlınız şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc117475
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,471 defa indirildi / yazdırıldı
Naile Görgülü
14 adet baklavalık yufka
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı ceviz veya fındık
150 gr tereyağı (üzeri için)
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti için seker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu koyun ve soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin, hamuru hazırlayın. Kare, fırına dayanıklı cam kaba baklavalık yufkaların 7'sini teker teker üst üste gelecek şekilde koyun. Üzerine kek hamurunu koyun. Kalan baklavalık yufkaların 7'sini hamurun üzerine koyun ve dilimleyin. Tereyağını eritin ve üzerine gezdirin. 170 derecede kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün ve yarım saat dinlenmeye bırakın.