| 
 
 
 | 
Kekikli Mantar Sote | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2412 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 mantar
 
2 baş soğan
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kekik
 
4 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Mantarlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dk. kadar pişirilip, suyu süzülür. Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir. 15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kekikli Mantar Sote | 
  | 
Lezzet İşçisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15272 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2007 
3,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg mantar
 
2 adet çarliston biber
 
2 adet orta boy domates
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarlar temizlenir, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesilir. Tuzlu az suda 15-20 dakika haşlanır, süzgece çıkarılır. Tencereye yağ konur, ısınınca yarım ay şeklinde doğranmış soğan atılır. Soğan sararınca ince kıyılmış biber ve mantar atılır. 5 dakika sonra rende domates, kekik. karabiber ve tuz eklenir. Yaklaşık 10 dakika sonra ateşten alınır.
  
 | 
Kekikli Mantar Sote | 
  | 
Tamer Karadogan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15340 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
2,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg mantar
 
2 soğan
 
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 sivribiber, 
 
1 domates 
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
 
Mantarları yıkayıp ortadan ikiye bölün. Bir kapta 2 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp süzün. Soğanı doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun. İçerisine mantarları, tuzu, biberi ve kekiği ilave edip 10 dakika pişirin. Domates ve sivribiberleri küp şeklinde kesin. Yemeği ateşten almaya yakın biber ve domatesleri ilave edin. Bir kaç kez çevirip ateşten alın ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |