| 
 | 
| Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184385 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2025
 95 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 2 su bardağı un
 Yarım su bardağı kakao (isteğe bağlı)
 Bir tutam tuz
 
 Fırını 175°C'ye ısıtın.
 Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın.
 Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
 Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bu karışımı çırpmaya devam edin.
 İsterseniz keke biraz kakao ekleyebilirsiniz, bu adım opsiyoneldir.
 Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün.
 30-35 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin ortasına bir çubuk batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.
 Kekiniz piştikten sonra soğuması için bir süre bekleyin, ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182940 Gönderme Tarihi: 08.May.2025
 69 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı süt
 3 yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 1 limon rendesi kabuğu
 3 su bardağı un
 2 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 İsteğe göre çokodamla, çikolata parçası ya da üzüm de eklenebilir.
 
 Kek için önce unu eleyin. Ardından şekerle yumurtayı iyice çırpın. Sonrasında tüm malzemeleri güzelce ekleyerek karıştırın. Kek kalıbını margarinleyin. Ardından kek hamurunu dökün.
 Fırınınızın pişme derecesine göre ayarlayın. Isıtılmış fırında keki pişirin. İlk 30 dakika sakın fırını açmayın. 45 dakika içerisinde pişecektir.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182924 Gönderme Tarihi: 07.May.2025
 75 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
 Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin.
 Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
 Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın.
 Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156907 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2021
 631 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ahmet Erbay'ın Anısına
 
 1.5 çay fincanı toz şeker
 4 yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1/2 çay fincanı süt
 4 çay fincanı un (3+1/4 de olabilir)
 1 çay fincını erimiş soğumuş yağ
 1 paket vanilya
 
 Önce yumurta pudra şekerle çırpılır, sonra diğerleri ilave edilir.
 İstenilen bölümüne kakao da konulabilir.
 Yağlanmış kalıba dökülerek fırında pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Klasik Kek | 
|  | Müslüm Kutsi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2015
 Mesajlar: 20
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc108544 Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
 2,001 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 1 su bardağı süt
 2 çorba kaşığı kakao
 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 Kakao ve sıvı yağı ayrı bir kabın içinde karıştırıp kenara alın. Keki için yumurtaları çırpın, diğer malzemeleri koyup klasik bir kek karışımı yapın ve yağlanmış kek kalıbın dökün. İçine kakaolu karışımı gezdirip 190 derecede 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | gülüver Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.01.2014
 Mesajlar: 21
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94881 Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
 1,569 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak margarin
 1 bardak şeker
 1 bardak süt
 3 adet yumurta
 3 bardak un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yağı eritiniz.
 Yumurta ve şekeri çırpınız.
 Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırınız.
 Önceden ısıtılmış fırına atınız.
 Piştikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | aytoş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.04.2013
 Mesajlar: 61
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88744 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
 1,660 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 4 yumurta
 1 su bardağı süt
 2 çay kaşığı karbonat
 1 büyük paket yağ
 Portakal kabuğu rendesi
 
 Bu malzemelerin hepsi iyice karıştırılacak.
 Sonra yağlanmış pasta tenceresine dökülerek fırına sürülecek.
 Piştikten sonra, bir tabağa alınacak.
 
 
  
 
 | 
| Kek | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67646 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
 2,273 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ayşe Tüter
 
 1 su bardağı süt
 2 su bardağı toz şeker
 3 su bardağı un
 4 yumurta
 125 gr. tereyağı
 Kabartma tozu
 Vanilya
 1 limon suyu
 5 adet kayısı
 5 adet ceviz içi
 
 Şekeri, yumurta ile 10 dk. çırpın. Süt ve erimiş tereyağı ilave edin. Kabartma tozu, elenmiş un, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilya koyup karıştırın. Yağlanmış kek kabbına koyun ve 180 derece fırında 4ü dakika pişirin. Üzerine ufak doğranmış kayısı ve ceviz koyup servis yapın.
 
 
 | 
| Kek | 
|  | reyon Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.01.2011
 Mesajlar: 69
 Şehir: Kars
 | Kısa URL: https://ml.md/lc59110 Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
 2,059 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 310 g Un (6.14 fincan)
 300 g Sana (15 çorba kaşığı)
 320 g Pudra Şekeri (13 fincan)
 6 tane Yumurta
 1 tane Limon kabuk rendesi
 2 kahve kaşığı kabartma tozu veya Karbonat
 
 Bir tencereye; ılıkça bir yerde bırakılarak eritmeden gevşetilmiş 300 g Sana (15 çorba kaşığı) koyunuz ve rengi açılıncaya kadar tahta bir kaşıkla aşağı yukarı 5 dakika dövercesine karıştırınız.
 Bilâhare, bu yağ 320 g pudra şekeri (13 fincan) eledikten sonra 5 dakika daha karıştırmak suretiyle şekeri yağ ile birbirine hallediniz. Müteakiben; 6 tane yumurtanın her birinin sarısını teker teker ilâve edip bir taraftan da karıştırmak suretiyle bütün yumurta sarılarım mahlûta yediriniz. Yumurta aklarını da ileride kullarâmak üzere diğer bir kaba koyunuz.
 Bilâhare, 1 tane limonun kabuk rendesini de ilâve edip tekrar bir karıştırdıktan sonra ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
 Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta aklarını yumurta vurmaya mahsus telle, iyice köpürtüp beyaz bir hâl alincaya kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat dövünüz.
 Müteakiben, evvelce hazırlamış olduğunuz şekerli yağlara, 310 g un (6.1/4 fincan), 2 kahve kaşığı karbonat ile yumurta akı köpüğü ilâve edip iyice hallettikten sonra yağlanmış kek kalıplarına dökünüz ve orta ısıdaki fırında 45-50 dakika kadar pişirilmesini müteakip soğutunuz ve servis yapınız.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |