| 
 
 
 | 
Kefal Kavurması | 
  | 
emine&şirin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48530 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010 
2,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kefal
 
7 çorba kaşığı fındık yağı
 
2 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kefalin içi dışı temizlendikten sonra enine 2-3 parçaya kesilir. Tavaya yağ konur, kızınca kefaller konur, iki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Yağdan alınınca aynı yağa ufak doğranmış soğanlar konur, sarartılır. Sonra 1 çay bardağı suyla inceltilmiş salça eklenir, karıştırılır. kefaller tekrar konur, tuz sepilir. Tamamen yumuşayınca sirke gezdirilir ve ateşten alınır.
  
 | 
Kefal Kavurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181960 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2025 
211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy kefal
 
100 gram tereyağı
 
4 adet sivri biber
 
3 adet domates
 
2 adet soğan
 
6 adet mantar
 
Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Kefali ayıklayıp, kılçığını çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve tereyağında 10 dakika kavurun.
 
İçine küp doğranmış sivri biber ve domates, piyazlık doğranmış soğan, ortadan ikiye bölünmüş mantar ilave edin.
 
En son kekik, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek 10-15 dakika daha kavurun.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |