| 
 
 
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
kaide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134962 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2018 
1,478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedi dili bisküvi
 
Muhallebisi için:
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
1 paket labne peyniri
 
1.5 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
Bisküvileri ıslatmak için:
 
Yarım su bardağı su
 
1 yemek kaşığı süt
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 yemek kaşığı nescafe
 
Üzeri için:
 
Kakao
 
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
 
 
İlk olarak muhallebisini yapıyoruz. Labne peyniri ve vaniya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynayana kadar pişiryoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve içine 1 paket labne peyniri ve vanilyayı boşaltıp mikserle çırpıyoruz. Daha sonra kedi dillerini ıslatmak için bir kasenin içine suyu sütü nescafeyi ve şekeri karıştırıyoruz. Sonra kedi dillerini ona batırıp borcama dizmeye başlıyoruz. İlk sırayı dizdikten sonra üzerine muhallebisinden koyuyoruz ve tekrar aynı şekilde kedi dili diziyoruz. Onun üzerine de muhallebi ile kapladıktan sonra Kakao ve türk kahvesi karışımını serpiştiriyoruz ve servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143521 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019 
760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 paket kedi dili bisküvi
 
Yarım su bardağı sıcak su
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı granül kahve ya da Türk Kahvesi
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Krema için:
 
2 çorba kaşığı un
 
500 mililitre süt
 
2 adet yumurta sarısı
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
3-4 çorba kaşığı labne peynir
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı kakao
 
 
Kedi dilini ıslatmak için su, süt, kahve ve toz şekeri bir kapta karıştırın ve bekletin.
 
Krema için gerekli malzemeleri (labne ve vanilya hariç) çırpma teli ile karıştırın, pişirmeye bırakın. Orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. İlk sıcaklığı geçtiğinde labne ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpın.
 
Kedi dillerini kahveli ve sütlü karışıma batırıp çıkarın. Servis tabağına çok az kremadan dökerek kedi dillerini bir sıra dizin. Üzerine soğuyan kremadan dökün. Tekrar kedi dillerini ıslatarak üzerine dizin. Yine krema dökün ve son sırayı da oluşturun. Kalan kremayı da döküp yayın.
 
Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Tiramisuyu servise almadan önce üzerine kakao eleyin. Dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150310 
Gönderme Tarihi: 04.May.2020 
1,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
28 adet kedidili bisküvi
 
Kedidillerini ıslatmak için:
 
2 bardak süt
 
2 paket 3'ü birada hazır kahve
 
Kreması için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
4 tepeleme yemek kaşığı un
 
2 yumurtanın sarısı
 
200 gram labne peyniri
 
Üzeri için:
 
Kakao
 
 
Bir tencereya süt alınır, üzerine şeker, yumurta sarısı ve un eklenir, ateşe oturtulur.
 
Sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar muhallebi kıvamında pişirilir.
 
Ateşten alınıp soğumaya bırakılır, soğurken de ara ara karıştırılır.
 
Muhallebinin üzerine labne peyniri eklenir, blandırla pürüz kalmayana kadar çırpılır.
 
Bir kaba 2 bardak süt ve 2 paket 3'ü birarada hazır kahve konarak eritilir
 
Kedilleri önce sütlü kahve karışımına batırılıp sonra büyük kare borcama dizilir.
 
Yanyana 14 kedidilini dizdikten sonra üzerine hazırlanan muhallebinin yarısı serilir.
 
Mahallebinin de üzerine tekrar ıslatılarak bir sıra halinde 14 adet kedidili bisküvieri dizilir.
 
Onun da üzerine kalan krema serilir ve üzeri düzleştirilir.
 
Buzdolabına kaldırarak bir süre dinlendirilir.
 
Üzerine kakao elenerek, servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kedi Dili Tiramisu | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156184 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021 
625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedidili bisküvi
 
Islatmak için:
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı granül kahve
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Kreması İçin:
 
2 çorba kaşığı un
 
2 yumurta sarısı
 
2,5 su bardağı süt
 
1,5 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket labne peyniri
 
Üzeri İçin:
 
Kakao
 
 
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.
 
Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
 
Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
 
Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
 
Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
 
Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.
 
Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.
 
Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.
 
Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.
 
Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kedi Dilli Tiramisu | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163876 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedi dili
 
1 paket nescafe
 
Kreması için:
 
5 çay bardağı şeker
 
2,5 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı un
 
1 kaşık nişasta
 
1 yumurta sarısı
 
50 gram margarin
 
1 paket labne
 
1 paket vanilya
 
 
Şekeri, süt, un, nişasta, yumurta sarını ateşte muhallebi haline gelinceye kadar karıştırıyorsunuz.
 
Muhallebi olduktan sonra içine margarini katıp soğumaya bırakıyoruz.
 
En son olarak da kremanın içine labne ve vanilya ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
 
Daha sonra sıcak su ile yaptığınız nescafe yapıp kedi dillerinin tek tarafını nescafe’ye bandırarak borcama diziyoruz.
 
Her kata sıra sıra kremayı döküyoruz aralarına eğer isterseniz ceviz katabilirsiniz.
 
En üst katta koyduğunuz kedi dilini çok yumuşamaması açısından tek tarafını necface ‘ye batırıyoruz.
 
Daha sonra geri kalan kremayı en üst kata döküyoruz.
 
En sonra olarak sus olması açısında nescafe dökerek süslemesini yapıyoruz.
 
Çok hafif ve güzel olan bir tatlı olmaktadır.
 
 
 
  
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171863 
Gönderme Tarihi: 05.May.2023 
235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedi dili bisküvi
 
750 ml. süt
 
1 kahve fincanı dolusu beyaz un
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
200 gram labne peyniri
 
1 büyük fincan sıcak su
 
2 tatlı kaşığı kahve
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım çay bardağından biraz fazla kakao
 
 
Tencerenin içine süt, yumurta sarısı, şeker ve unu ekleyip çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine suyunu süzdüğümüz labne peynirini ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpma teliyle ya da mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. Kahve ve şekeri sıcak suyla karıştırıyoruz. Baton kek kalıbının içine bir kepçe muhallebiden alıp yayıyoruz. Kedi dili bisküvileri kahveye batırıp kalıbın içine yerleştiriyoruz. Üzerine hazırladığımız muhallebiden ekliyoruz. Bir kat daha kedi dili sonra muhallebi ilave ediyoruz. Üzerini de streçle kapatıp 1 gece dinlendiriyoruz. Eğer aceleniz varsa 3 saat buzdolabında durması yeterli. Servis etmeden önce kalıbı ters çevirip üstüne çay süzgeciyle kakao serpiyoruz.
  
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173359 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023 
218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedidili
 
Islatmak için:
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı granül kahve
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Kreması İçin:
 
2 çorba kaşığı un
 
2 yumurta sarısı
 
2,5 su bardağı süt
 
1,5 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket labne peyniri
 
Üzeri İçin:
 
Kakao
 
 
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.
 
Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
 
Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
 
Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
 
Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
 
Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.
 
Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.
 
Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.
 
Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.
 
Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.
  
 | 
Kedidili Bisküvili Tiramisu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177320 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 paket kedidili bisküvi
 
1 bardak su
 
1,5 yemek kaşığı granül kahve
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
Kreması için:
 
2 adet yumurta sarısı
 
3 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 kutu labne peynir
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
Üzeri için:
 
Kakao
 
 
Öncelikle krema için, sütü tencereye boşaltın, yumurtaları ayrı bir yerde çırpın, karışıma ekleyin. Un, nişasta ve şekeri de ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olunca altını kapatın. Kremayı başka bir kaba alın, karıştırarak soğutun. Daha sonra labneyi ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Geniş bir kasenin içine ılık su, kahve ve şekeri ekleyin. Bu sosa kedidili bisküvilerini tek tek batırarak borcama dizin. Borcama dizdiğiniz kedidili bisküvilerin arasına hazırladığınız kremayı sürün. Bisküviler bitene kadar bu işlemi uygulayın. Zaten kullandığını borcama göre iki ya da üç kat olacaktır. En az 4 saat, buzdolabında bekletin. Ama bir gece buzdolabında bekletirseniz kıvamı ve lezzeti daha iyi olacaktır. En son üzerini kakao ile süsleyip, soğuk olacak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kedidili Bisküvili Tiramisu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177575 
Gönderme Tarihi: 02.May.2024 
242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 paket kedidili bisküvi
 
Kreması için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
Yarım bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
200 gr labne peyniri
 
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için:
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
2 tatlı kaşığı granül kahve
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Tiramisunun kreması için; orta boy bir tencereye unu, yumurtanın sarısını, şekeri, vanilyayı ekleyin. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Kıvamı iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam aldığında ocaktan alın. İçerisine labne peyniri ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha bu şekilde pişirin. Altını kapatarak soğumaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ıslatmak için; bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. Daha sonra bir tepsiye bisküvileri tek kat olarak dizin. Üzerine hazırladığımız kahve karışımını azar azar kaşık ile dökün. Ya da bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın ve tepsiye dizin. Kremanın yarısını tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın. İkinci kat için bisküleri tekrar ıslatıp dizin. Üzerine kremanın geriye kalan kısmını eşit olacak şekilde iyice yayın. Tiramisu hazır. Buzdolabından en az 4 saat bekletin. Servis etmeden önce tiramisunun üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin. Soğuk olarak servis edin.
 
 
Not: Tiramisu kahve aromasının yoğun hissedildiği bir tatlı türü. Genelde granül kahve tercih ediliyor. Taze demlenmiş filtre kahve ile de tatlınızı hazırlayabilirsiniz. Kremanın soğuması çok önemli! Sıcakken işleme başlarsanız bisküvileriniz hamurlaşabilir ve dağılabilir. Servisten önce buzdolabında bekletmeyi unutmayın! İçindeki krema direkt soğukla buluştuğunda, içindeki kremanın tadı değişmesi ve ekşimsi bir hale bürünmesi çok önemli!
 
 
 
  
 | 
Kedidilli Tiramisu | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182864 
Gönderme Tarihi: 03.May.2025 
50 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kedidili bisküvi
 
2 su bardağı sıcak süt
 
1 yemek kaşığı granül kahve (veya Türk kahvesi)
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Kreması için:
 
3 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilin
 
200 gram labne peyniri
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Sıcak sütü bir kaba alın, içine kahve ve şekeri ekleyip karıştırın.
 
Tencereye sütü, unu, şekeri ve yumurta sarısını koyup çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve labne peynirini ekleyip iyice karıştırın.
 
Kedidili bisküvileri hazırladığınız kahveli süte batırarak borcama tek sıra halinde dizin.
 
Üzerine kremanın yarısını dökün ve yayın. Kalan bisküvileri de aynı şekilde ıslatıp ikinci katı oluşturun. Üzerine kalan kremayı da dökün ve düzgünce yayın.
 
Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
 
Servis etmeden önce üzerine kakao eleyerek tamamlayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |