|
Kedidiliyle Soğuk Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178091
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2024
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krema için:
500 ml süt
4 yumurta sarısı
150 gram şeker
80 gram tereyağı
100 gram un
1/2 su bardağı vanilya
Diğer malzemeler:
1.5 paket kedidili bisküvi
15-20 çilek
100 gram fındık krokan
100 ml krem şanti
Kedidili pastası tarifinde önce kremayı hazırlayın. Yumurta sarısı ve şekeri hacimleri iki katına çıkana kadar çırpın. Daha sonra unu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tekrar karıştırın. Orta boy bir tencere ile sütü ocağa alın, vanilyayı ekleyin.
Süt kenarlardan kaynamaya başlayınca yumurta ve şeker karışımına bir kepçe dökün ve karışımın sıcaklıklarını eşitleyin. Ardından yumurtalı karışımı süt ve vanilyalı karışımın üzerine ocakta hızlıca çırpın. Bu da kremanın püf noktalarından biridir.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın ve kıvama gelince ocaktan alın ve kremaya tereyağını ekleyin, çırpın ve eritin.
Hazırladığınız krema soğuyunca kremanızı krem şanti ile çırparak hafifletin.
Yuvarlak kek kalıbına önce kedidillerini yan taraflara dizerek başlayın.
Kedidillerinin alt tabanını hizalayın, kremanızı dökün ve yayın, üzerine çilek ve fındık çiğdemleri ekleyin. Bu işlemi iki kez tekrarlamanız yeterli olacaktır. Dileyenler araya muz veya başka bir meyve de koyabilir. Bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz içerisine koyduğunuz kedidillerini kahve veya süt ile ıslatabilirsiniz. Pasta kreması yaparken süt kaynarken kahve ile tatlandırabilirsiniz.
|
Kedidili Bisküvili Soğuk Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168721
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2022
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Taban:
75 g tereyağı
18 adet kedidili bisküvi
5 - 6 yemek kaşığı süt
Krema:
1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Jel
4 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı portakal suyu
1 limon kabuğu rendesi
Çilekli sos:
7 - 8 adet çilek
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Tereyağını eritip soğutun. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Soğumuş tereyağı, öğütülmüş bisküviler ve sütü kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Kalıbı buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
2 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alıp 10 dakika bekletin.
Krem şantiyi ve portakal suyunu çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Üzerine soğumuş jeli dökün ve mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Kremayı hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Çilekleri ayıklayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Toz şeker, su ve limon suyunu küçük bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda çilek püresini ilave edin ve karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servisten önce tatlıyı kalıbından çıkartın ve servis tabağına alın. Çilekli sos ile süsleyip dilimleyin.
|
|