Keçi peynirini daire şeklinde keserek tost ekmeğinin üzerine yerleştirin. 180 derece fırında 5 dakika kızartın.
Sos malzemelerinin hepsini derin bir kasede karıştırın ve Akdeniz yeşilliğini bu sosun içinde harmanlayın.
Harmanlamış olduğunuz yeşilliği salata tabağının ortasına yerleştirin. Armut, portakal ve salatalığı tabağın kenarına yerleştirin. Mısırla süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165919
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
Akdeniz yeşilliği
Çeri domates
Kuru kayısı
Dolmalık fıstık
Baget ekmek
Keçi peyniri
Pul biber
Sosu için:
Balzamik sirke
Baget ekmeklerinin üzerine keçi peynirini yerleştirip pul biber serpin. Fırının ızgara bölümünde pişirin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Akdeniz yeşilliğini, çeri domatesleri kesin. Hepsini servis tabağına dizin. Balzamik sirke ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.
İlk önce peyniri hazırlıyoruz. Keçi peynirini ve hardalı bir kapta iyice karıştırın. Karışımı, COOK Polietilen Streç Film ile sarın ve rulo haline getirin. Kenarlarını da kıvırdıktan sonra 5 dakika derin dondurucuda bekletin. Streç film peynirinizin daha iyi şekil almasını ve daha rahat kesilmesini sağlayacaktır.
Ekmeklerin sert kenarlarını kesin ve küp küp doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı, kekik, nane ve pulbiber ekleyerek doğradığınız ekmekleri kızartın.
Salata kasesinin içine göbek marulu doğrayın ve üzerine cevizi, zeytinleri, tuzu, karabiberi, sirkeyi ve zeytinyağını ekleyin ve limon sıkın. Kızarttığınız ekmekleri de salatanın üzerine ekleyin.
Son olarak derin dondurucudan çıkardığınız peyniri dilimleyip salataya ekleyerek servis yapabilirsiniz.