| 
 
 
 | 
Kebapçı Usulü Soğan Garnitürü | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177400 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2024 
187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Yarım çay bardağı zeytin yağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı isot
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Öncelikle kabuklarını soyduğunuz soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun.
 
Soğan yumuşayınca şekeri ekleyip karıştırın. Ardından salçaları, baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Güzelce kavurduğumuz soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakın.  Bu aşamada karıştırma kabına aktarırsanız daha hızlı soğuyacaktır.
 
Soğanlı harcımız soğuduktan sonra üzerine nar ekşisini ilave edilip karıştırın.
 
Ardından servis tabağına alarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |