| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kazan Kebabı | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153188 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020 
444 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
½ kg orta yağlı dana kıyma
 
1 adet soğan  rende
 
½ demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
3  4 adet patlıcan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı su
 
1 adet domates
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Patlıcanları alaca soyup, birbirinden ayrılmadan bir parmak genişliğinde enlemesine kesin ve sıvı yağda kızartın.
 
Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, kimyon, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun ve yuvarlak şekil vererek kenara alın.
 
Kızarttığınız patlıcanların arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirin ve pilav tenceresine dizin ve ortasına bir adet domatesi bütün olarak koyun.
 
Ardından üzerine 1 su bardağı salçalı su ilave edip zeytinyağı gezdirin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
Kazan Kebabı | 
 
  | 
hayal idi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64005 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011 
2,292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
4 adet patlıcan
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 kahve fincanı su
 
2 adet domates
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Kekik
 
 
Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "dilaver can" tarafından gönderildi. 02.07.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kazan Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |