|
KAZ |
|
Feraset Alabak
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2010
Mesajlar: 26 Şehir: İsparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc53294
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2010
1,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kazın eti ağır ve sindirimi güçtür. Genç, yağlı ve yumuşak da da olsa yine erkek hindi kadar beğenilmez. Büyük sofralarda kaz verilmez. Fakat aile arasında pek beğenilir. Ciğerinden yapılan hamur v.b. iyi olur. Kaz palazı daha iyidir. Kazın kokusu biraz ağırcadır. Kümeste beslenen ve yiyeceğine dikkat edilen kazın kokusu hafif olur. Beslenmiş bir kazı temizledikten sonra kışın 2, yazın 1 gün bayatlatmak üzere havadar bir yere asınız.
|
Kaz |
|
enderun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48018
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti çok kuvvetli, besleyici bir hayvandır. Yüzücü kümes hayvanların-dandır. Bol suya ihtiyaç gösterdiğinden, bakımı zordur. Bu nedenle ev bahçelerinde yetiştirilmez. Kuluçka süresi 20 gün olan kazlar, yumurtalarını şuraya - buraya bıraktıklarından onları bulup bir .araya getirmek ve kuluçkaya yatmalarını sağlamak gerekir. Kazların piliçlerine palaz denir. Palaz etleri makbuldür.
Bazı özel yetiştirilmiş kazların ciğerlerinden yapılan ezmeye kazciğeri adı verilir. Bunun için yetiştirilen kazlar kış başlarında 1 - 1,5 ay özel şekilde beslenirler. Yulaf, yulaf unundan yapılma hamur, arpa unu ve mısır yedirilir. Fazlaca hareket etmesine de meydan verilmeyerek hayvan iyice semirtilir. Böyle beslenen hayvandan yapılan kazciğeri çok kuvvetli bir besin olarak aranır.
|
|