Kısa URL: https://ml.md/lc131007
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
1,447 defa indirildi / yazdırıldı
Ömür Akkor
Genelde kazdan geri kalanlarla yapılıyor. Sofradan artan kaz etleri didiklenip bir sonrakı gün yufka ekmek üzerine suyula beraber konularak servis yapılıyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc145688
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
644 defa indirildi / yazdırıldı
1 büyük kaz
150 gram tereyağı
3 su bardağı bulgur
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
6 adet tirit yufkası
Kaz yıkandıktan sonra deri altındaki yağları alınır.
Düdüklü tencere konarak yaklaşık 1,5 saat haşlanır.
Haşlandıktan sonra sudan çıkartılıp kemiklerinden ayrılır ve didilir.
Kaz suyundan 6 su bardağı ayrılır.
Tencerede tereyağı, ince kıyılmış soğan kavrulur.
Bulgur süzgeçte yıkandıktan sonra süzülür ve tencereye ilave edilir.
Bir müddet kavurduktan sonra içine tuz ve karabiber eklenir.
Kaz suyu eklenerek pilav pişirilir.
Tavada kazın yağları eritilir.
Servis tepsisine tirit yufkaları kazın yağı ile yağlanarak dizilir, üzerine pilav konur.
En üstüne de didiklenen kaz etleri konarak sıcak servis edilir.