| 
 
 
 | 
KAZ DOLMASI | 
  | 
Turbo Dede 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16192 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2007 
3,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    Kaz
 
1   Fincan fıstık 
 
3    Soğan
 
1   Bardak pirinç
 
2    Kaşık sade yağ
 
Tuz, biber 
 
1    Fincan üzüm
 
 
Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız. Kazın ciğer ve iç organlarını acısını ayırınız, biraz haşlaynız; kalın tencereye koyunuz. İçine ince çentilmiş soğan, sade yağ fıstık, üzüm atınız, biraz da tuz serpip kuvvetli ateşte on, dakika çeviriniz. İstenen miktarda yıkanmış pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik gibi oluncaya kadar karıştırınız. Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz.
  
 | 
KAZ DOLMASI | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53433 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2010 
5,362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bütün ve yağlı bir kazı temizce yıkayıp içini ve dışını tuzlayınız. Büyük bir tencereye koyunuz. Üzerine yeteri kadar su koyup ateşe oturtunuz ve kaynatınız. Kaynayınca köpüğünü alınız ve etin yumuşamaya yakın zamanında sudan çıkarınız.
 
Kazın ciğerini, yüreğini ve diğer iç organlarını ufak ufak doğrayınız. Yeteri kadar çentilmiş soğan ve tuz ile sade yağda kavurunuz. Sonra da yeteri kadar en iyi cins pirinci yıkayıp buna ilave ediniz. Bundan sonra pirinç pembe bir hale gelinceye kadar yeniden kavurunuz.
 
Bundan sonra kazın suyundan birer parça yedirerek pirinç yumuşamağa yakınlaştıkta istendiği takdirde, kıyılmış dereotu serptikten sonra ateşte 1 - 2 kez çevirip indiriniz. Üstüne tarçın ve daha başka baharatı serpiniz. Bu içi, kazın içine doldurunuz. Fakat tepe tepe koyarak sıkışık bir hale getirmeyiniz. Sonra kazın karnını dikip, üzerine soğan suyu ya da yoğurdu tarçın ile sürüp fırın tavasına koyarak biraz suyundan koyup fırına sürünüz, iki tarafı da nar gibi kızarana kadar bırakınız, istenirse ciğeri kavururken ayıklanmış fıstık, kuş üzümü ya da badem ile çekirdeksiz üzüm de karıştırılır. Tuzu gerek içine, gerekse haşlanacak suya dengeli koyup zehir gibi tuzlu yapmamalı.
  
 | 
KAZ DOLMASI | 
  | 
çay&sempati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56737 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2010 
4,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazırlanmış çiğ kazı suda haşlamalı. Çıkarıp suyu süzüldükten sonra, kızartılmalıdır.
 
İçi için; bir kab içinde ince kıyılmış soğan biraz yağla ve küçük doğranmış kaz ciğeri beraberce kavrulur. Kabuğu soyulmuş domates veya salça ve 4 bardak su ilave edilerek ciğere katılır. Su kaynayınca; tuzlu suda ıslanmış temizlenmiş pirinç salınır. Pilav suyunu yarı yarıya çekince fıstık ve üzüm ilave edilir. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine yağ dökülür. Yarım saat sonra karıştırılarak kıyılmış dereotu konur.
 
Hazırlanan pilav bir tabağa koyup, üzerine parçalanmış kazı da yerleştirdikten sonra, sofraya getirmelidir.
  
 | 
Kaz Dolması | 
  | 
ana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124475 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017 
1,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1 Kaz (yaklaşık 3,54 kg) 
 
2 çay kaşığı tuz Kimyon 
 
1 yemek kaşığı Mercan köşk 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
2 Elma 
 
2 Portakal 
 
3 adet taze Soğan 
 
250 ml Kaz suyu 
 
Nişasta 
 
 
Kazın kanat uçlarını, oluşmamış yumurtalarını ve yağlarını dışarı alınız, yıkayınız ve süzdürünüz.
 
Bir kabın içine toz kimyon, mercan köşk, tuz ve karabiberi karıştırın ve kazın her tarafını bu karışımla ovun. Kazın bu baharat karışımını yaklaşık 15 dakika kadar çekmesini bekleyin.
 
Bu arada elma ve portakalları iyice yıkayın, kabukları ile büyük parçaları halinde doğrayın ve kazın karın boşluğunu doldurun. İsteğe göre açılan bu kesiti kürdanlarla kapatın.
 
Gurme-kızartma kabını bir parmak kadar sıcak su ile doldurun. Kazı göğüs kısmı aşağıya gelecek şekilde gurme-kızartma kabının içine yerleştirin ve taze soğanları kazın etrafına koyun ve kızartın.
 
Kazı pişirme süresinin yarısında çevirin ve çıkan yağı tencere boşaltın.
 
Pişirme süresinin sonunda kazı dışarı alın ve kısa bir süre dinlenmeye bırakın.
 
Portakal-elma dolgusu yemek için değil sadece lezzeti arttırmak için düşünülmüştür.
 
Taze soğanları çıkartın, kızartma sosuna yaklaşık 250 ml kaz suyu doldurun ve ocağın üstünde iyice kaynatın. Gerekirse suda çözdüğünüz nişasta ile kıvamı koyulaştırın ve tatlandırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |