|
Kayseri Yağlaması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163354
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
BAZLAMA HAMURU HARCI
500 gr un
150 ml ılık su
50 ml süt
1 tatlı kaşığı şeker
50 gr eritilmiş SANA Klasik
12 gr yaş maya
10 gr tuz
KIYMALI HARCI İÇİN
30 gr Sana Klasik
350 gr orta yağlı dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet küp küp doğranmış domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı ılık su
Tuz ve karabiber
YOĞURT SOSU İÇİN
500 gr çırpılmış yoğurt
4 diş sarımsak püresi
60 gr Sana Klasik
Pişirdiğiniz bazlamaların bir yüzeyini tavada hazırladığınız iç harca batırın, böylelikle bazlamanızın bir yüzeyini yağlamış olacaksınız.
Servis tabağına aldığınız yağlı bazlamanızı bir tabağa tek tek yerleştirip, her bir kata kıymalı harçtan sürerek toplamda 4 kat hazırlayın.
4 katlı yağlamaları 4 eşit parçaya dilimleyerek servise hazırlayın.
Ortasına yoğurt sosunu ekleyip servis edin.
Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
BAZLAMA YAPIMI
150 ml ılık su ve şeker ile yaş mayayı karıştırın.
Derin bir kap içerisinde un ve tuzu karıştırın.
Süt, eritilmiş SANA Klasik ve mayalı suyu da kaba ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurulan hamurun üstünü nemli bir bezle örtün 60 dakika kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını çıkardıktan sonra hamuru 12 adet bezeye ayırın ve top gibi yuvarlayın.
Her bir hamur bezesini 23 cm çapına gelene kadar merdane yardımıyla açın.
Yağ koymadan ısıttığınız teflon tavada her iki yüzeyi de kahverengileşene kadar pişirin.
KIYMALI HARÇ YAPIMI
Tencerede küp küp doğradığınız soğanı yumuşayana kadar Sana Klasik'le kavurun
İnce ince doğradığınız sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
İyice yumuşayan soğan ve bibere, kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Doğranmış domatesi ve salçaları da ilave ederek suyunu çekmesini sağlayın.
Son olarak ılık su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika kadar demlenmesi için pişirin.
YOĞURT SOSU YAPIMI
Yoğurt, sarımsak ve eritilmiş SANA Klasik’i bir kasede çırpın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Arzu ederseniz içine nane ve pul biber ilavesi yapın.
|
Kayseri Yağlaması |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80181
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
5 Su Bardağı un
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
1 Çorba Kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı kırmızı biber
1 Yemek Kaşığı domates salçası
1 Çorba Kaşığı maya
250 gr kıyma
2 Adet sivri biber
Kuru maya un ile karıştırılır.Sonra diğer hamur malzemeleri zeytinyağı, yeterince su ve tuz katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir.Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsızteflontavadapişirilir.Birtavadakıyma,soğan,bibervemaydanoz kavrulur.İçerisine salça eklenip karıştırılır.1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye ekmek konur.Üzerine karışımdan sürülür.Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.03.2024
|
Kayseri Yağlaması |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc78882
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
1,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay Kaşığı maya
2 Adet yeşil biber
2 Su Bardağı yoğurt
10 Dal maydanoz
1 Çay Kaşığı kuru nane
5 Adet Domates
500 gr kıyma
3 Su Bardağı un
1 Çorba Kaşığı tereyağı
2 Diş sarımsak
1 Adet kuru soğan
1 Çay Kaşığı tuz
Un, tuz, su ve maya ile çok katı olmayacak şekilde hamur yoğurulur. Üzeri kapatılıp 20 dk.mayalanması için beklenir. Hamur mayalanırken bir tencereye, sıvı yağ konulup üzerine ince ince doğradığımız soğan ve yeşil biberler eklenir. İyice kavurduktan sonra, kıyma eklenir. Kıyma biraz kavrulduktan sonra, robotta çektiğimiz domates ve maydanoz eklenir. Tuz, karabiber ekledikten sonra 1 bardakta su ekleyip 20 dk.pişirilir. Mayası gelen hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp yumaklar yapılır, sonra 3 mm kalınlığında hamur açılarak ısıtılmış tavada pişirilerek, lavaşlar hazırlanır. Bu arada biraz soğutulan iç harcımız lavaşların her katına yayılarak sürülür. Tercihe göre 15 kata kadar yapılabilir.bir kapta hazırladığımız sarımsaklı yoğurt en son kata dökülür. Üzerine hazırladığımız, tereyeğlı sanalı, pul biber ve naneli sos dökülür ve yemeğimiz hazır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.12.2019
|
|