Kısa URL: https://ml.md/lc89460
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
Zuhal Aytuğ
250 g Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Beyaz Ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kıyma ile kalın köfteler hazırlanır. Patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır ve tereyağında yarı kızartılır. Patates dilimleri güvece dizilir. Üzerlerine spiral şeklinde hazırladığımız köfteler ve domates dilimleri yerleştirilir. Fırında pişirilir. Kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis yapılır. Sosu için 2 domatesin kabukları soyulup çekirdekleri atılır, küçük bir tavada da tereyağı eritilerek sarımsaklar ilave edilir. Tuz karabiber ile lezzetlendirilerek köftenin üzerine dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc89461
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
2 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yağ
500 g Kıyma
1 Adet Soğan
3 Dilim Bayat Ekmek
1/4 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Demet Maydanoz
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
2 Adet Domates
Sos İçin:
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Çorba Kaşığı Salça
Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyin. Yağlanmış bir tavaya dizin. Ağzını kapatıp rengi dönecek kadar kızartın. Bir tarafa bırakın. Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatın, daha sonra da iyice sıkıp derince bir kabın içerisine koyun. Bu kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup iyice karıştırıp, yoğurun. Karışımı 12 parçaya ayırın. Yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Et köftelerinin boyutlarını patateslerin boyutlarına göre ayarlayın. Patateslerin üzerine dizin. Et köftelerinin üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun.