|
|
Kayseri Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125991
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. dana (istenirse, koyun) kıyması
3-4 iri patates
2 dilim bayat ekmek (sadece içi)
1/4 bardak süt
1 baş soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı yeni bahar
1 bardak maydanoz
3 iri domates
Karabiber
Tuz
Üç dilim bayat ekmeğin kabuklarım çıkarın ve içlerini sütte ıslatıp, ısıtan. Sonra kıymaya bu ekmeği, yeni baharı, kimyonu, tuz ve biberi, biraz maydanozu katıp köfteleri hazırlayın. İki elinizde bastırıp biraz yassılttığınız bu köfteleri, yağlı kağıda koyun.
Sonra patatesleri soyup orta kalınlıkla (bir parmak kalınlığında) yuvarlak dilimler halinde kesin. Suyunu süzüp, havluyla (veya kalınca bir bezle) kurulayıp 3 çorba kaşığı yağ koyduğunuz tavada iyice lazartın. Sonra bunları tek tek yağlayıp, bir tepsiye yerleştirin. Üstlerine köfteleri koyun, onun da üstüne birer dilim domates ekleyip firma koyun. Şiştikten sonra, sıcak sıcak servis yapın.
|
Kayseri Köftesi |
|
yeşil göl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2016
Mesajlar: 52 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc120493
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2016
1,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
½ kg dana kıyma
3 adet iri patates
2 dilim bayat ekmek içi
¼ bardak süt
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı yenibahar
1 demet maydanoz
3 adet iri domates
Karabiber
Tuz
Bayat ekmek içlerini sütte ıslatıp ısıtın. Kıymaya bu ekmekleri, yenibaharı, kimyonu, tuz ve biberi, biraz maydanozu katıp köfteleri hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayarak yassı haline getirin ve yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirin. Sonra patatesleri soyup, parmak kalınlığında yuvarlak dilimler elde edin. Patatesleri 3 çorba kaşığı yağ koyduğunuz tavada iyice kızartın. Sonra patatesleri tek tek yağlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üstlerine köfteleri yerleştirin, köftelerin üstüne ise biberleri ve dilimlenmiş domatesleri koyarak fırına verin. Piştikten sonra servis edin.
|
Kayseri Köftesi |
|
çim
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2016
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119722
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
1,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı karabiber-kimyon
1 çimdik karbonat
1 tutam tuz
4 adet patates
4 adet domates
5-6 adet sivri biber
200 gr. yağ
Patatesleri soyup halka halka doğrayın, arkalı önlü yağda hafif kızartın.
Fırına girebilecek tepsiye daire şeklinde dizin.
Tüm Köfte malzemelerini yoğurma kabıma alın, köfte harcını iyice yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırıp patateslerin üzerine dizin.
Fırını ızgaraya ayarlayın patateslerle birlikte dizilen köfteleri arkalı önlü pişirin.
Fırından çıkarıp üstüne domatesleri dizin, biberleri tepsinin ortasına yerleştirin, domatesler pişene kadar fırında tutup, sıcak servis edin.
|
KAYSERİ KÖFTESİ |
|
hanımefendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57375
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
750 gram köftelik kıyma
1/2 bayat ekmeğin içi
1 adet kuru soğan
4 adet büyük boy patates
4 adet büyük boy domates
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
6 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz.
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patatesler, maydanozlar ve domatesler hariç, bütün malzemelerden güzelce bir köfte yoğuralım ve yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım.
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, parmak kalınlığında yuvarlak keselim. Sıvıyağda her iki tarafını kızartıp kenarlı bir tepsiye dizelim.
Her patatesin üstüne, hazırladığımız köftelerden birer tane yerleştirelim.
Kabuklarını soyup yuvarlak kestiğimiz domateslerden de her köftenin üzerine birer tane koyalım. Kalan domatesleri ve patatesleri de tepsiye serpiştirelim.
Tepsinin dibine 1,5-2 su bardağı kadar su koyup, kızgın fırında pişirelim.
Domatesler kızarıp da köfteler pişince, ince kıydığımız maydanozları serpip tepsiyi 5 dakika daha fırınlayalım.
Not: İsteyenler, üçe böldüğü sivribiberleri de köftelerin arasına serpiştirebilir.
|
Kayseri Köftesi |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22481
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
3,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Kimyon, karabiber ve tuz
4 adet orta boy patates
2 adet domates
Üzeri için:
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates, domates ve yağ dışındaki malzemeler birleştirilir ve 8-10 dakika yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada patatesler soyulur, 1 santim kalınlığında, tekerlek şeklinde doğranır. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizilir. Yuvarlak şekillendirilmiş köfteler patateslerin üzerine konur. Üzerlerine halka doğranmış domatesler konur. Yağ ve su gezdirilir. 190 derece fırında 45 dakika pişirilir.
|
Kayseri Köftesi |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19737
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
2,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
3 adet patates
Kimyon, tuz, karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapımı:
Rende soğan, kıyma, ufalanmış bayat ekmek içi, baharatlar 5-6 dakika boyunca yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada patatesler soyulur, yuvarlak dilimlenir, yağlanmış tepsiye dizilir. Patateslerin üzerine yuvarlak şekil verilmiş köfteler konur. Üst malzemesi iyice karıştırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Köfteler kızarana kadar pişirilir.
|
KAYSERİ KÖFTESİ |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16030
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. koyun kıyması,
3 domates,
1 soğan,
yarım çay kaşığı kimyon,
1 yumurta,
yeteri kadar tuz, karabiber, yenibahar,
1 demet ince kıyılmış maydanoz,
1 dilim ekmek içi,
2 çorba kaşığı sadeyağ.
8 patates,
Bir tencerede kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, ıslatılmış, yumurta, tuz, kimyon, karabiber, yenibahar, bir kahve fincanı su beraber iyice yoğurulur.
Patatesler soyulur, bir santim kalınlığında yuvarlak kesilerek tuzu suya atılır, yıkanır. Bir peçete ile kurulanır. Tavaya sadeyağ konur eritilir. Patatesler bir dakika kadar yağda bırakılır. Tepsiye çıkarılarak yanyana sıralanır. Üzerine yuvarlanmış yumurta büyüklüğünde köfteler konur, iki santim kalınlığında kesilmiş domates konur, orta ısıdaki fırında pişirilir. Tabağa çıkarılır, üzerine maydanoz serpilir, sıcak servis yapılır.
|
Kayseri köftesi |
|
Kuzucuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Kuzguncuk |
Kısa URL: https://ml.md/lc9354
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
3,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg koyun kıyması
1 soğan
1 yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1 kg patates
1 dilim ekmek içi
1/2 kg domates
1 tutam kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
Süt
Tuz.
Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslatıldıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın. İki-üç kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun. Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alıp ıslak iki avucunuzu arasında yuvarlandıktan sonra bastırarak yassılaştırın. Bu arada patateslerin kabuklarını soyun. Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp tuzlu soğuk suya atın. Patateslerin soyulması sona erince yıkayın. Kuruladıktan sonra tavada eritilen margarini içine atın. Karıştırarak bir iki dakika kızartın. Patatesleri tavadan alıp yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın. Üzerlerine de köfteleri oturtun. Kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri üst üste yerleştirin. Tuz ekip tepsiyi orta ısılı fırına sürün. Köftelerle patatesler pişince tepsiyi fırından çıkarın. Yemeği biçimini bozmadan, servis tabağına aktarın. Üstüne kalan kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
ML® Fırınağzı için tıklayın
|
Kayseri Köftesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5821
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr patates
1,5 çorba kaşığı yağ
500 gr kıyma
1 adet soğan
3 ince dilim bayat ekmek
1/4 bardak süt
1 yumurta
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı yenibahar
2 domates
Sos için:
1 su bardağı sıcak su
3 kaşık salça
YAPILIŞI
Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyin. Yağlanmış bir tavaya dizin.
Ağzını kapatıp rengi dönecek kadar kızartın. Bir tarafa bırakın.
Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatın, daha sonra da iyice sıkıp derince bir kabın içerisine koyun. Bu kaba kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu, ve baharatları koyup iyice karıştırıp, yoğurun. Karışımı 12 parçaya ayırın. Yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Et köftelerinin boyutlarını patateslerin boyutlarına göre ayarlayın.
Patateslerin üzerine dizin. Et köftelerinin üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun.
Orta hareretli fırında 30 dakika pişirin. Salçayı suda eritip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
ML® Kayseri Köftesi için tıklayın
|
|
Kayseri Köftesi Tarifleri Köfteler
|
|