Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karamel Tarifleri > KAYMAKLI ŞEKER (2 adet - 109,323 defa bakıldı)

KAYMAKLI ŞEKER


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAYMAKLI ŞEKER

çağdaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2007
Mesajlar: 40
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc22346
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2008
3,632 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt

Aliminyum olmayan genişçe bir tencereye sütü koyup kaynatınız. Şekeri katıp karıştırarak eritiniz. Hafif hararetli ısıda kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatınız.
Ilımasına yakın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak beyazlatınız. Pudra şekeri serpilmiş düz bir yüzeye 2 cm. kalınlığında yayıp kare veya dikdörtken şekline getiriniz. Sertleşince 2 cm. genişliğinde enine ve boyuna keserek düz bir şekerliğe yerleştiriniz.


ML® Kaymak Şekeri için tıklayın



Kaymaklı Şeker

gökçe çiçek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2013
Mesajlar: 26
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc91220
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2013
2,230 defa indirildi / yazdırıldı




5 kilo şeker
4 kilo su
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı vanilya
250 gr kaymak
2 çorba kaşığı su

1. Orta boy bakır tencerenin içine, tozşeker ve suyu alıp karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
2. Ayrı bir kabın içinde limon tuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte karıştırın ve şuruba ilave edin.
3. Daha sonra şurubu ocaktan alın ve yağlanmış tezgâha döküp soğumaya bırakın.
4. Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak iyice yoğurun.
5. Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
6. Karışımı yağlanmış bir kaba alın. Serin bir yerde katılaşmaya bırakın.
7. Dilimleyip servis yapabilirisiniz.







KAYMAKLI ŞEKER Tarifleri Karamel Tarifleri



(2 adet KAYMAKLI ŞEKER 109,323 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort