| 
 
 
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53504 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 g kaymak
 
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
 
Yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
3-5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı süt
 
Yeteri kadar un
 
 
Önce sıvı malzemeleri karıştırıyorsunuz. Ardından içine un eklemeye başlıyorsunuz. Bu arada sarısından ayırdığınız yumurtanın akını da hamura katıyorsunuz, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyorsunuz. Hamuru dinlendirmeden küçük parçalara ayırıp, içine isteğinize göre peynir ya da patates koyup kapatıyorsunuz. Birleştirdiğiniz taraf tepsiye gelecek şekilde poğaçaları tepsiye diziyorsunuz. Üstüne yağ veya sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürüyorsunuz. 190 derecede 25-30 dakika pişiriyorsunuz. Fırından çıktığında poğaçalarınız servise hazır.
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64684 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
3,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
300 gram kaymak
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaşmaya
 
Aldığı kadar un
 
tuz
 
İçine:
 
100 gram beyaz peynir
 
20 gram kaşar peyniri
 
Birkaç dal maydanoz
 
 
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Sarısını poğaçaların üzerine sürmek için kenara koyun. Akını ise bir kaba alıp, un hariç bütün malzemeyi ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan peyniri ezip ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle açıp içlerine peynirli harç koyun. Arzunuza göre klasik poğaça formunda ya da yuvarlak olarak şekillendirin. Yarımsaat mayalanması için tepside bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
Fevziye Erman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70503 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011 
2,769 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 gr kaymak
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 tane yumurta
 
125 gr. margarin
 
1 paket kuru maya
 
2 yemek kaşığı tozşeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 kase kaşar peyniri rendesi
 
 
Geniş bir kaba, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta sarısını ve kaymağı ilave edelim. Ilık suda erittiğimiz mayayı ilave edelim yoğuralım, kıvama gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde açalım, ortasına kaşar peyniri rendesi alalım ikiye katlayıp kapatalım, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpip.170 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72280 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2012 
2,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kaymak
 
1 adet yumurta akı
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
2 çorba kaşığı tereyağ
 
2 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
20 gram yaşmaya
 
3- 4 subardağı kadar un
 
3 çorba kaşığı süt
 
İçi için:
 
50 gram taze kaşar peyniri
 
10 -15 adet çekirdeksiz siyah zeytin
 
1 adet domates
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Yaşmayayı, sütü, şekeri, tuzu ve bir miktar unu bir kaba koyup sulu bir karışım elde edin ve 4 dakika bekletin. Üzerine kaymak, sıvı yağ, tereyağı ve yumurta akını ilave edin. Yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru da 20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizle inceltin ve içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Tepsiye dizip hamurdan kulaklar yapın. Üzerine zeytinden gözler yapın. Domateslerden de burun. Ya da sadece poğaça şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129206 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
125 g kaymak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Kaymak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, yoğurt, yumurta, kuru nane ve tuzu bir yoğurma kabına alın. Kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu tezgah üzerinde açıp üçgen parçalar kesin. Bu parçaları sararak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
edibe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137847 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2018 
1,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
Hamur için:
 
4 su bardağı un, azar azar eklenecek
 
1 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı kaymak
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
Harç için:
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın. İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157985 
Gönderme Tarihi: 29.May.2021 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
2 çorba kaşığı silme tozşeker
 
150 gram kaymak
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurtanın akı
 
1 çorba kaşığı elma sirkesi
 
1 çay kaşığı kurutulmuş toz dereotu
 
100 gram tatlı lor peyniri
 
100 gram tulum peyniri
 
1/2 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı su
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı susam
 
 
Un, kuru maya, tozşeker ve tuzu derin ve geniş bir kapta karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. 100 gram kaymak, süt, zeytinyağı, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve sirke ekleyip iyice karıştırın. Toz dereotunu da ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp, üzerini bir bezle kapatarak sıcak bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda 25 bezeye ayırıp, elinizde yuvarlayın. Ayrı bir yerde kalan kaymak, lor peyniri, tulum peyniri, karabiber ve kıyılmış dereotunu karıştırın. 1 adet hamuru avucunuza alıp, yassılaştırın. Ortasına peynirli karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, kapatın ve yuvarlayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerini çatalla çizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, üzerlerine su, yumurta sarısı karışımını sürüp, susam serpin ve 20 dakika daha pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159790 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
125 gram kaymak
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
Nane
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Yoğurma kabına kaymak, sıvı yağ, peynir, yoğurt, yumurta, nane ve tuzu alın. Kabartma tozu ve yavaşça unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |