Kısa URL: https://ml.md/lc32217
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İslimli kayısı akşamdan suda ıslanır. Kükürt kokusu gidinceye kadar suyu değiştirilerek bu işlem yapılır. Yıkandıktan sonra süzgece dökülür. Diğer taraftan şeker kestirilerek koyuca bir şıra hazırlanır. Kayısılar şıraya atılır. Yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kevgirle bir tepsiye alınıp soğutulur. İçine kırılıp soyulmuş kayısı çekirdeği birer adet koyulur, içine kaymak da konulur. Üzerine tekrar artan şıra dökülür. Üzeri yeşil fıstıkla süslendikten sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc167420
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022
165 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr kuru kayısı
Yarım litre su
250 gr toz şeker
200gr kaymak
Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem)
Yarım çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin.
Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın.
Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim.
Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim.
Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım.
Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım.
1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim.
Kaymak kısımlarına, çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim.