Kısa URL: https://ml.md/lc39712
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
3,217 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr tel kadayıf
300 gr kuru kaymak
1,5 bardak sadeyağ veya margarin
Şurup için:
4,5 bardak toz şeker
1 çorba kaşığı limon
Kenarlı bir tepsiye kadayıfın yarısı döşenir. Üzerine kaymak düzgünce koyulur. Onun üzerine de kalan kadayıf döşenir. Üzerine eritilmiş yağ dökülür ve orta ısılı fırında, üzeri kızarıncaya kadar 40 - 45 dakika pişirilir. Bu arada, bir tencereye toz şeker, su ve limon suyu koyulup 5 - 7 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup hazırlanır. Kızarmış olan kadayıf fırından alınıp yağı süzülür. Kaynar haldeki şurup üzerine dökülür. Sonra da bir kapak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra alt üst etmek suretiyle bir tabağa alınır ve servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc129073
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
999 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış antepfıstığı
Kaymak
Büyük bir tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Büyük parçalar şeklinde koparılmış tel kadayıfı ilave edip 10 dakika kavurun. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Kavrulmuş kadayıfı tepsiye alın. Bir süre bekletip kareler şeklinde kesin. Antepfıstığı serpip birer parça kaymakla birlikte servis yapın.