| 
 
 
 | 
KAYMAKLI ELMA TATLISI | 
  | 
didar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39863 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009 
2,778 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 bardak şeker
 
50 gr kaymak
 
4 tane elma (büyük,sert)
 
10 karanfil tanesi
 
 
Kabukları soyulan ve ortaları, bir oyma bıçağı ile yukarıdan aşağıya doğru delinip çıkarılan elmalar, 2,5 bardak su ile 1,5 bardak şekerin orta dereceli ateşte eritildiği tencereye delikleri dikine gelecek biçimde dizilir. Tencerenin kapağı örtülerek elmalar pişinceye, şerbet koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Elmalardan birinin kabukları ile karanfil taneleri de tencereye atılır, elmalarla birlikte kaynatılır. Elmalar piştikten sonra, bir tabağa alınır, üzerine şerbet gezdirildikten sonra deliklerin üzerine birer parça kaymak konur, servis yapılır.
  
 | 
KAYMAKLI ELMA TATLISI | 
  | 
fatmaeryaman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23010 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008 
2,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. Amasya elması
 
3,5 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
200 gr. kaymak
 
 
Yapılışı:
 
Suyu bir tencereye koyun. Elmaları soyup 4'e bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Hemen, elmalar kararmadan suya atın. Bunu kaynatın. Elmalar yumuşayınca, toz şekeri ve limonu katıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabağa alıp, üzerine kaymak koyup, servis yapın.
  
 | 
KAYMAKLI ELMA TATLISI | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10883 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
100 gr. iyi cins elma
 
850 gr. su (3,5 bardak)
 
500  gr. toz şeker   (2  bardak)
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Üzerine:
 
200 gr. kaymak
 
 
Yapılışı:
 
Yayvan bir tencereye su konulur. Elmaların kabuklan soyulur, ikiye bölünür ve çekirdekli kısımları kesilip atüdıktan sonra elmalar hemen suyun içine atılır. Tencerenin kapağı kapatılarak kuvvetli ateş üzerine konulur. Elmalar yumuşayınca, tencereye toz şekeri ile limon suyu ilâve edilerek orta ısıdaki ateşte yeniden 10-15 dakika pişirilir. Sonra tencere ateşten alınarak iyice soğutulur. Elmalar soğuyunca, çekirdekleri alman oyuk kısımları yukarı gelmek şartiyle kabağa döşenir ve oyuk kısımlarına bolca kaymak yerleştirilerek servis yapılır.
  
 | 
Kaymaklı Elma Tatlısı | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10733 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
2,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
 
6 orta büyüklükte sert elma,
 
150 gr kaymak,
 
1/2 su bardağı tozşeker.
 
 
Yapılışı:
 
Elma oyacağıyla elmaların çekirdekleri ve bunların çevresindeki sert bölüm çıkarılır. Sonra kabukları soyulur ve hemen içinde su bulunan tencereye atılır. Bütün elmalar ayıklanınca tencere ateşe oturtulup elmalar kuvvetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra delikli kepçeyle alınır ve ateşe dayanıklı cam bir kaba konur. 1/2 su bardağı tozşeker ve 1/2 su bardağı su kaba boşaltılıp elmalar fınnda pişirilir. Ara ara şekerli su, kaşıkla alınır ve kurumamaları için elmaların üzerine dökülür. Elmalar iyice pişince cam tabak fırından çıkanlır, soğutulur. 6 parçaya bölünen kaymaklar elmaların içine yerleştirilir ve servis yapılır.
  
 | 
KAYMAKLI ELMA | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2734 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
2,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kilo ufak Amasya elması
 
100 gram kaymak veya krem şanti
 
1 kutu ananas (arzu edilirse)
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Elmalar yıkanır ve bütün olarak kabukları soyulur. Kabak oyacağı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak su ile ağzı yarı kapalı olarak elmalar yumuşayıp yeşil bir renk alana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Elmaların her tarafının pişmesi için arasıra çevrilir (şeklini bozmadan) Elmalar soğuduktan sonra bir servis tabağına alınır, herbir elmanın ortasına kaymak veya krema şanti konularak süslenir. Arzu edilirse herbir elmanın altına gelecek şekilde birer dilim ananas konulur. Ananasların üzerine elmalar oturtulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |