| 
 
 
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7699 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006 
3,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
1 kilogram tozşeker
 
250 gram taze, yumuşak kaymak
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
yeterince su
 
 
Uygun büyüklükteki bir tepsiye ekmek kadayıfı konur. Tepsideki kadayıfın üstüne kaynar olmamak kaydıyla sıcak su gezdirilir. Tepsinin ağzı kapatılarak 10 dakika kadar suyunu çekmesi için bekletilir. 2 avuç şeker başka bir yere ayrılır. Geri kalan şeker tencereye konur. Tencereye biraz su ve limon suyu ilave edilir. Seker koyu pekmez rengine ve kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınarak üstüne kepçe kepçe öteki şerbetten konur. Bu şurup bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Kepçeyle gezdire gezdire tepsideki kadayıfın üstüne dökülür. Tepsinin üstü kapatılır. Az hararetli ateşte şurup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ara sıra çevrilen kadayıfın üstüne tepsideki şuruptan alınıp dökülür. Üstlerine birer parça kaymak konup servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
yeni fasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72413 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012 
2,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
 
6 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker (şerbeti için)
 
2 tatlı kaşığı limon suyu (şerbeti için)
 
1 çay kaşığı vanilya
 
300 gr kaymak (üzeri için)
 
 
Ekmek kadayıfını genişçe bir tepsiye alın ve kızarmış tarafını alta getirin. Üzerine 6 su bardağı suyu gezdirin. Kadayıfın yumuşaması için yarım saat kadar suda bekletin. Bu arada kadayıfın üzerinde fazla şişen kisimları kaşıkla alıp atın. Son olarak kadayıfın üzerine bir kağıt havlu ile bastırıp, suyunu iyice çekmesini sağlayın. Bu arada serbet malzemelerini bir tencereye alıp, şurup koyu kıvam alana dek kaynatın. Koyulaşınca sıcak olarak kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf tepsisini de orta ateşe oturtun. Şurup daha da koyulaşıp, üzerinde kabarcıklar oluşana dek tepsiyi ateş üzerinde çevirin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf ılınınca, üzerine piştiği tepsi çapında düz bir tepsi kapatın ve alt üst edin. Kadayıf soğuyunca kaymak ile servis yapın. Ekmek kadayıfı hamurunun hazırlanması için çok uzun uğrastırıcı bir süreç gerekiyor. Bu yüzden yufkacılarda hazır satılan kadayıf ile tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
yediveren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74543 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
1 kg kaymak
 
2 kg toz şeker
 
2 ltye yakın su
 
1/2 adet limonun suyu
 
 
Poşetinden çıkardığınız ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye koyun. (tepsiye koymadan hızlı hareketlerle suya tutup çekebilirsiniz.) Bu arada yaklaşık 2 kg şeker ve aynı oranda su ile şerbeti kaynatın. Suyu şekerden biraz daha az tutarsanız, kadayıfınız daha tatlı olur. (Çok tatlı sevenler şekeri biraz artırabilirler) Küçük bir tavaya bir su bardağı kadar toz şekeri dökün ve ocağın altını açın. Şekeri yakıp şerbete ekleyince şerbet güzel bir renk alıyor. Tepside bekleyen ekmek kadayıfının üzerine hazırladığınız şerbetten bir miktar dökün ve ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte kadayıf şerbeti çekinceye kadar tutun. Kalan şerbeti ekleyin ve tepsiyi döndüre döndüre şerbeti çekip kadayıfın yumuşamasını bekleyin. Bu arada kadayıf büyüyüp genişlemeye başlayacaktır. Tepsinin büyük olması iyi olur. Bir yandan tepsiyi hafif hafif çevirip, bir yandan da kenardaki şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfınız yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kadayıfı dilimleyip kaymakla süsleyin.benim yaptığım gibi dövülmüş fıstıkta koyabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122645 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2017 
3,381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
 
3,5 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Kaymak
 
 
Ekmek kadayıfı musluğun altında biraz yıkanarak uygun büyüklükte tepsiye konur. Tepsinin üzeri kapatılarak 20 dakika şişmesi için beklenir.
 
Şeker bir tencereye alınır, orta ateşte karıştırarak eritilir, üzerine su ilave edilir, şeker eriyene kadar kaynatılır.
 
Tepsi ocağa alınır, kepçe ile azar azar şerbet dökülerek yedirilir. Şeker bu şekilde yedirerek bitirilir.
 
Soğutulur, dilimlenir, tabağa ters çevrilerek konur. Üzerine kaymak konarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
altın kase 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2018 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137243 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2018 
1,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
Hamuru için:
 
1 çift ekmek kadayıfı
 
400 gram kaymak
 
Şurubu için:
 
1 litre su (4 su bardağı)
 
2 kg toz şeker (8 su bardağı)
 
¼ adet limonun suyu
 
İsteğe göre karanfil
 
 
Ekmek kadayıflarının katını açarak ters çeviriniz, yüksek kenarlı bir tepsiye koyunuz.
 
Ortalarından parçalanmaması için kadayıfların ortasını artı biçiminde 10 cm kadar kesiniz.
 
Üzerini aşacak kadar kaynar su dökünüz.
 
Kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika bekletiniz. Bu sürede kadayıfın büyümesi ve kabarması sağlanır.
 
Ara sıra kontrol ederek su almayan yerlerinde ıslanarak şişmesini sağlayınız.
 
Üzerine küçük bir tepsi ile bastırarak fazla suyunu süzdürünüz.
 
Kalan suyu da temiz bir bez ya da peçete ile üzerine bastırarak alınız.
 
Şekerin 200 gramını ayırınız, kalanını suyla bir tencereye koyunuz.
 
Limon suyu ve karanfille bir taşım kaynatınız.
 
Ayrılan şekeri başka bir tencerede eritiniz ve rengi değişinceye kadar karıştırınız. Bu işleme karamelizasyon denir.
 
ġeker esmerleşince hazırlanan şurubu yavaş yavaş ekleyiniz. Bir taşım daha kaynatınız.
 
Suyu alınan kadayıfın üzerine şurubu dökünüz.
 
Ocağın altını kısarak kadayıfın her yerinin eşit oranda pişmesi için kenarlarda şurubu üzerinde gezdiriniz.
 
Şurubun çekmesini ve koyulaşmasını sağlayınız.
 
Pişen kadayıfları aynı büyüklükte bir tepsiye ters çeviriniz.
 
Ilınınca dilimleyerek kaymakla servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163556 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2022 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kaymak
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
5 su bardağı sıcak su
 
2 kg toz şeker
 
5 su bardağı soğuk su
 
Yarım limonun suyu
 
Süslemek İçin:
 
File antepfıstığı
 
 
Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde toz şeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın. Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Tepsiyi ocağa oturtup ara sıra çevirerek ağır ateşte ekmek kadayıfını pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip üzerlerine kaymak yerleştirin. File Antep fıstığı serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182479 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
1 adet ekmek kadayıfı
 
3 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
200 gr kaymak
 
 
Şekeri bir tencerede eritip suyu ve limon suyunu ekleyerek kaynatın.
 
Ekmek kadayıfını şerbetle ıslatıp iyice çekmesini bekleyin.
 
Servis yaparken arasına kaymak ekleyerek sunun.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184125 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı (küçük boy)
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
200 gram kaymak
 
(isteğe bağlı) dövülmüş antepfıstığı veya ceviz
 
 
Şekeri geniş bir tavaya alın ve kısık ateşte karamelize edin. Hafif renk alınca sıcak suyu dikkatlice ekleyin. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
 
Hazır ekmek kadayıfını geniş bir tabağa alın. Üzerine sıcak şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti çekmesi için 5 dakika bekletin. Tatlı tamamen yumuşayıp şerbeti içine almalı.
 
Şerbeti iyice çekmiş ekmek kadayıfını dilimleyin. Üzerine bolca kaymak koyun. Arzuya göre fıstık ya da cevizle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185217 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2025 
24 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı (küçük veya büyük boy)
 
6 su bardağı toz şeker
 
6,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Servis İçin:
 
Kaymak (özellikle manda kaymağı tercih edilir)
 
 
Hazır aldığınız ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye yerleştirin.
 
Üzerine yavaş yavaş 2–3 su bardağı ılık su dökerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın ve biraz bekletin.
 
Bir tencereye şeker ve suyu alın, orta ateşte kaynamaya bırakın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
 
Hazırladığınız şerbetin yarısını sıcak halde kadayıfın üzerine gezdirin.
 
Kadayıf şerbeti çektikten sonra kalan şerbeti de üzerine dökün. (Burada şerbetin sıcak, kadayıfın ise ılık olmasına dikkat edin.)
 
Tepsiyi ocağın üzerine oturtabilir ya da fırında pişirebilirsiniz.
 
Altı ve üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirin.
 
Şerbetini tamamen çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan/fırından çıkarın.:
 
Tatlı soğuduktan sonra dilimleyin.
 
Üzerine bolca kaymak ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
 
 
Not: Şerbeti mutlaka kaynar dökün, kadayıf ise ılık olmalı. Manda kaymağı kullanırsanız tatlı çok daha lezzetli olur. Daha hafif bir tatlı isterseniz şerbet miktarını biraz azaltabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185236 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2025 
79 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır ekmek kadayıfı
 
5 su bardağı toz şeker
 
5,5 su bardağı su
 
1-2 damla limon suyu
 
Servis için kaymak
 
 
Tencereye su ve şekeri alın, kaynamaya bırakın.
 
Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatın.
 
Hazır ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye yerleştirin.
 
Üzerine sıcak şerbeti yavaş yavaş dökün.
 
Şerbetin tamamen çekmesi için dinlenmeye bırakın.
 
Tatlı şerbetini tamamen çektikten sonra dilimleyin.
 
Üzerine bolca kaymak ekleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |