Kısa URL: https://ml.md/lc184125
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2025
57 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır ekmek kadayıfı (küçük boy)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı limon suyu
200 gram kaymak
(isteğe bağlı) dövülmüş antepfıstığı veya ceviz
Şekeri geniş bir tavaya alın ve kısık ateşte karamelize edin. Hafif renk alınca sıcak suyu dikkatlice ekleyin. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
Hazır ekmek kadayıfını geniş bir tabağa alın. Üzerine sıcak şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti çekmesi için 5 dakika bekletin. Tatlı tamamen yumuşayıp şerbeti içine almalı.
Şerbeti iyice çekmiş ekmek kadayıfını dilimleyin. Üzerine bolca kaymakkoyun. Arzuya göre fıstık ya da cevizle süsleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185217
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır ekmek kadayıfı (küçük veya büyük boy)
6 su bardağı toz şeker
6,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis İçin:
Kaymak (özellikle manda kaymağı tercih edilir)
Hazır aldığınız ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine yavaş yavaş 2–3 su bardağı ılık su dökerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın ve biraz bekletin.
Bir tencereye şeker ve suyu alın, orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hazırladığınız şerbetin yarısını sıcak halde kadayıfın üzerine gezdirin.
Kadayıf şerbeti çektikten sonra kalan şerbeti de üzerine dökün. (Burada şerbetin sıcak, kadayıfın ise ılık olmasına dikkat edin.)
Tepsiyi ocağın üzerine oturtabilir ya da fırında pişirebilirsiniz.
Altı ve üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirin.
Şerbetini tamamen çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan/fırından çıkarın.:
Tatlı soğuduktan sonra dilimleyin.
Üzerine bolca kaymak ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Not: Şerbeti mutlaka kaynar dökün, kadayıf ise ılık olmalı. Manda kaymağı kullanırsanız tatlı çok daha lezzetli olur. Daha hafif bir tatlı isterseniz şerbet miktarını biraz azaltabilirsiniz.