|
Kaymaçina |
|
Aliye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8330
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
3,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
7 yumurta
2 su bardağı şeker
Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın. 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.
ML® Kaymaçina için tıklayın
ML® Kaymaçina Videosu
|
KAYMAÇİNA (SÜT PİTE) |
|
nhlbay
Aşçı
Kayıt: 26.05.2007
Mesajlar: 14 Şehir: BURSA |
Kısa URL: https://ml.md/lc14885
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
4,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt (açık süt)
6 yumurta
6 kaşık şeker
1 bardak kadar şerbet
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri çırpalım, sütü de ilave edip, yağlanmamış tepsiye dökelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim. Dilimleyip üzerine şerbeti dökelim.
|
Kaymaçina (Rumeli) |
|
kübra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc35240
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2009
3,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak koyun sütü
6 yumurta
6 yemek kaşığı un
1 fincan toz şeker
Şurup için;
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Sütü kaynatın ve soğutun. Soğutulmuş veya ılık haldeki sütten bir miktar alın. İçine elenmiş unu katın. İçinde top top kalmaması için iyice karıştırın. Ayrı bir kapta 6 yumurtayı köpük haline gelinceye kadar aralıksız karıştırın. Hazır sütün içine iyice çırptığınız yumurtaları, bir fican şekeri ve sütte ezilen unu katın. Hepsini karıştırıcı telle dövercesine karıştırın. Hafif yağlanmış tepsiye dökün ve hafif ısıdaki fırında üzeri pembemi leşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca önceden hazırladığınız şurubu soğuk olarak dökün. Şurup çektikten sonra servise hazırdır.
|
Kaymaçina |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc62200
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
2-3 parça damla sakızı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Üzerine süt, vanilya ve dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına boşaltın. Fırın tepsisine bir su bardağı su koyup, kapları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında benmari usulü 45 dakika pişirin. Kıyılmış bademle süsleyerek servis yapın.
|
Kaymaçina |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144487
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
857 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz vanilya
Yumurtaları bir çırpma kabına kırın. Mikserle tamamen homojen olana kadar çırpın. Toz şekeri yumurtaların üzerine ekleyin. Çırpma teliyle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Bütün malzemelerin iyice erimiş olması önemli. Süt ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Karışımı kare veya dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. Kabın içinde karışımın birkaç parmak boşluk bırakması gerekiyor. Kabın derinliğini iyi ayarlamaya özen gösterin. 160 derece fırında 1,5 saat kadar pişirin. Üstünün kızarması tatlının piştiğine işaret eder.
Fırından çıkardığınız tatlıyı oda sıcaklığında soğutun. Buzdolabında en az 8 saat kadar beklettikten sonra, sertleşmiş ve kıvamını almış olan kaymaçinayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
|
Kaymaçina |
|
KARATAYLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153244
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2020
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 litre süt
Yumurtaları karıştırma kabına alıp, çırpma teli ile iyice çırpın. Tozşeker, vanilya ve süt ilave edip, tozşeker eriyene dek çırpmaya devam edin. Karışımı orta boy bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
|
Kaymaçina |
|
kakule
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc154790
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yumurta ve şekerler, kar gibi beyaz oluncaya kadar mikserle çırpın.
Ardından sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Karışımı borcama dökün. Borcamı da su dolu fırın tepsisi içine yerleştirerek fırına sürün. İsteyenler ufak kalıplarda tek kişilikte yapabilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra 8 saat veya bir gün buzdolabında beklettikten sonra tatlıyı servis edebilirsiniz.
Kaymaçina tatlısını karamel sos veya dondurma ile süslyebilirsiniz.
|
Kaymaçina |
|
Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156140
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
7 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Sütü bir tencerede hafif ısıtın.
Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın.
Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın.
Karışımı yuvarlak bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın.
Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin.
Dilimleyerek servise sunun.
|
Kaymaçina |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180103
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2024
35 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Sütü bir tencerede hafif ısıtın.
Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın.
Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın.
Karışımı yuvarlak bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın.
Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. Dilimleyerek servise sunun.
|
|