10 yumurtayı bir kapta güzelce çırpıyoruz. Daha sonra 10 kaşık şekeri ekliyoruz köpürene kadar çırpın. Sütü de yavaş yavaş ekliyoruz bir yandan çırpmaya devam en son olarak da vanilyayı eklıyoruz. Islatılmış tepsiye döktükten sonra kızgın fırına sürün. Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana yani kızarana kadar pişirin.
Not: Üstü kızaracak diye sakın sadece fırının üst kısmı açmayın alt-üst sıcak olması gerekiyor. Hatta varsa evlinizde annelerimizin dolap fırınlarını kullanın emin olun onlardan iyisi yok. sonunda piştiğine kanaat getirirseniz iki-üç dakika sadece üstünü yakarsınız olur. Sütü pastörize kullanırsanız içi peynir gibi delikli olmaz. Küçük cam kaselere koyarak pişirebilirsiniz ama kaseleri koyduğunuz tepsiye su da koyun yoksa cam patlar. Sakın dibine şeker yakma işine girmeyin (pastanelerin krem kaameli gibi) kesinlikle tadını bozuyor.
Derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın. Toz şekeri üzerine ilâve edip köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra da, sütü katıp çırpmaya devam edin. Fırına vermeden önce, cam bir kaba koyun, orta hararetli fırında pişirin. Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana kadar yani, bir saat kadar pişirmeye devam edin ve soğuyunca ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162515
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kaymaçina tatlısı için öncelikle yumurtayı krema gibi katı bir kıvama gelene kadar çırpın.
Daha sonra derin bir kasede süt ve şekeri de iyice çırpın.
Süt karışımını katılaşmış yumurtanın içine azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak vanilyayı da ekleyin ve iyice çırpın.
Kaymaçina tatlısını cam bir fırın kabına alın ve fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve cam kabı bunun içine oturtun.
Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve 40-60 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzeri göz göz kabarınca, piştiğini anlayacaksınız.