20-25 adet kayısı
1 su bardağı demlenmiş siyah çay
1 litre su
1 yemek kaşığı bal
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın.
2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Kayısılar iyice yumuşayınca ocaktan alın ve bir kabın üzerine süzgeç koyarak kayısıları süzgece boşaltın.
Ezerek posalarını çıkarın.
Böylece alttaki kaba suyu da geçmiş olur.
Suyunu çıkardığınız kaba 5 su bardağı (1 litre) soğuk su ilave edin.
Demlediğiniz çayı ve balı da ekleyip karıştırın ve soğuması için dolapta bekletin.
Soğuduktan sonra dilerseniz buzlu ile servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100093
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
1,874 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg taze kayısı
1 adet limon
1 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 dal taze nane
Sürahiye şeker ve kaynar su ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Kayısıların çekirdekleri çıkarılır. İyice yıkanmış limon, kabuklarıyla birlikte dilimlenir. Şekerli suyun üzerine atılır. Taze nane de eklenir. Sürahinin kapağı kapatılır. Oda ısısına gelene kadar soğuması beklenir. Sonra süzgeçten geçirilir. Buzdolabında soğutulur. Daha sonra bardaklara konur, üzerlerine buz bırakılır.