|
Kayısılı Rulo Pasta |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68427
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr krema
200 gr kayısı olgun yumuşak
5 yumurta
1 paket bitter çikolata
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kahve
Pudra şekeri
Bir çorba kaşığı suyla kahveyi karıştırın. Kahveyi ve cikolatayı, benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Yumurtaların akını ve tozşekeri çırpıp, yine berimari usulü eritin. Köpük haline geldikten sonra, soğumaya bıraktığınız çikolatalı karışımın içine boşaltın. Bir kaşık yardımıyla aynı yönde karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıtla kaplı tepsinin içine hiç kaşık kullanmadan boşaltın. 15 dakika kadar pişirdikten sonra, bir gece dinlendirin.Tepsiden çıkardığınız kekin üzerinden yağlı kağıdı yavaşça sökün.kremayı karıştırarak kekin üzerine sürün. Ufak ufak dilimlediğiniz kayısıları da yerleştirdikten sonra, keki yavaşça rulo haline getirin. Üstünü pudra şekeri ve kayısıyla süsledikten sonra servis yapın.
|
Kayısılı Rulo Pasta |
|
olgu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc136249
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2018
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.rational-online.com
7 adet yumurta
210 g şeker
160 g un
50 g nişasta
250 g Frenk üzümü
500 g beyaz krem peynir
200 ml krema
100 g şeker
6 yaprak jelatin
500 g kayısı
Yumurtaları şekerle çırpıp köpürtün, sonra elenmiş unu ve nişastayı karıştırın. Bisküvi hamurunu, fırın kağıdıyla hazırlanmış GN kaplara eşit bir şekilde döşeyin ve Frenk üzümlerini üzerlerine serpin. Ardından, tavsiye edilen ayarda pişirin.
Pişmiş bisküvileri alüminyum folyoya veya mutfak bezine dökün. Kremayı hafif ısıtın ve suda yumuşatılmış jelatini içine karıştırın.
Ardından beyaz krem peynirle karıştırın ve küçük küçük doğranmış kayısıları ekleyin.
Beyaz krem peynir karışımını bisküvilerin
üzerine döşeyin, dikkatle rulo haline getirin ve gece boyunca soğutun.
|
Kayısılı Rulo Pasta |
|
kardiyak
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142693
Gönderme Tarihi: 13.May.2019
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon rendesi
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
10 adet taze kayısı
Süt, un ve şekeri çırpın. Karıştırarak kısık ateşte pişirin. Vanilyasını ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ilınınca mikserle çırpın.
Kayısıların çekirdeğini çıkarıp doğrayın. Hazırladığınız karışımın içine kayısıları ilave edin. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Limon suyu, limon rendesi, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Diğer yanda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Malzemeyi spatula yardımıyla her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. 175 derece fırında, pandispanya kağıttan kolayca ayrılıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, önceden hazırladığınız kremayı hiç beklemeden pandispanya üzerine yayın. Uzun kenarından başlayarak pandispanyayı rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 2 saat bekletin, dilimleyerek servis yapın. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
|
|