| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısılı Mus | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62945 
Gönderme Tarihi: 03.May.2011 
2,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr taze kayısı (yıkanıp, ortalarından ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılarak bir kenara ayrılmış)
 
1 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
 
1 kahve kaşığı tarçın
 
1/4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı limon suyunda eritilmiş)
 
125 krema (koyulaşana kadar çırpılmış)
 
3 yumurtanın akı
 
 
Kayısıların çekirdeklerini kırıp, içlerinin zarını soyduktan sonra, parçalar halinde kalacak biçimde döverek bir kenara bırakınız.
 
Kayısı, şeker, tarçın ve suyu orta boy bir tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatınız. Ateşin altını iyice kısıp tencerenin kapağını kapatarak çok ağır ateşte 30 dakika, kayısılar iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten indirip, içindekileri bir tahta kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş çok ince bir tel süzgeçten geçiriniz. (Süzgeçte kalan posayı atınız.) Limon suyunda eritilmiş nişastayı kayısı püresine katıp, püreyi yeniden tencereye boşaltarak ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp püreyi bir kenarda soğumaya bırakınız. Püre soğuyunca, dövdüğünüz kayısı çekirdeklerinin içlerini ve kremayı katınız. İyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakınız.
 
Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip madeni bir kaşıkla yavaşça kayısı püresine katınız.
 
Kayısılı karışımı, orta boy soğutulmuş bir cam kaseye boşaltıp, buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra servis ediniz.
  
 | 
 
Kayısılı Mus | 
 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139284 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2018 
620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
20 gr margarin
 
200 gr kayısı
 
3.5 çay bardağı toz şeker
 
10 yumurta sarısı
 
10 yumurta akı
 
1 paket şanti
 
7 yaprak jelatin
 
1 su bardağı süt
 
 
Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.içine 1 yemek kasığı yağ koyalım. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
 
Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin. Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin. Daha sonra bu karışıma süt ile çırpılmış şantiye yedirin.
 
Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısılı Mus Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |