|
Kayısılı Muhallebi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29112
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 5 adet taze kayısı
- Yarım su bardağı iri çekilmiş badem
Hazırlanışı
Kayısılardan bir adet ayırıp,kalanları doğrayınız.
Derin bir tencerede şekeri, sütü, yumurtayı ve unu iyice karıştırıp, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.
Muhallebi kıvamına gelince içine iri çekilmiş bademleri ve doğranmış kayısıları ilave ediniz.
Ateşten indirdikten sonra vanilya ve yumuşamış sana yağını ekleyip, karıştırınız.
Muhallebiyi servis kabına alıp, soğuttuktan sonra ayırdığınız taze kayısıyı dilimleyip, üzerini süsleyiniz.
Buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
Kayısılı Muhallebi |
|
xayale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2012
Mesajlar: 107 Şehir: Gence |
Kısa URL: https://ml.md/lc81712
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Çay Bardağı tozşeker
Servis için: Dondurma
1 Paket vanilya
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Kahve Fincanı kuru üzüm
4 Su Bardağı süt
10 Adet Kayısılı karamel için:kayısı
1 Su Bardağı tozşeker
1 Çay Bardağı un
0,5 Çay Bardağı ceviz
1.UN ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak, azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın. 2.Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları tozşekerle pişirin. Tarçın, ceviz ve kuru üzümü ilave ederek karıştırın. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.
|
Kayısılı Muhallebi |
|
zemberek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83594
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 Gr Sana Klasik
1 Litre süt
1 Adet yumurta sarısı
10 Adet kuru kayısı
3 Kahve Fincanı un
3 Kahve Fincanı şeker
Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve margarini ekleyip biraz çırpın. 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.
|
|