Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Biftek Tarifleri > KAYISILI KUZU YAHNİSİ (3 adet - 106,118 defa bakıldı)

KAYISILI KUZU YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAYISILI KUZU YAHNİSİ

FatihB
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Sincan Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15829
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
2,539 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuzu eti (but)
2 diş sarımsak,
20 kayısı kurusu,
2 havuç,
1 çay kaşığı tuz,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım çay kaşığı tarçın,
1 Bardak su,
yarım çay kaşığı karanfil tozu,
birkaç yaprak defne,
2 soğan,
kekik, tuz, biber.

Kayısıları 4 saat sıcak suda bırakarak yumuşatın. Eti ceviz iriliğinde parçalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz, biraz kırmızı biber, tarçın ve karanfil tozu ekin ve 4 saat bekletin. Sarımsakları ve soğanları soyun ve ufak ufak doğrayın. Havuçları soyun ve uzunlamasına ince parçalara ayırın. Yağı ısıtın, soğan, sarımsak ve havuçları içinde hafif kızartın. Eti de bunlara katın ve çevirerek hepsini açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Üzerlerine sıcak su dökün, kekik ve defne yapraklarını ilâve ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika pişirin. Pişmesine 20 dakika kala yumuşattığınız kayısıları ete katın.


Kayısılı Kuzu Yahni

reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc93003
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013
1,703 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 soğan
8 kuru kayısı
1 su bardağı sıcak su

Eti uzun ince doğrayın. Tencereyi kızdırıp içine eti atın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, un, sirke ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuru kayısıları ilave edip kapağını kapatın, 20 dakika kadar pişirin. Ardından sıcak suyu koyup kısık ateşte yarım saat daha pişmeye bırakın. Etler yumuşayınca servis tabağına aktarın.


Kayısılı Tarçınlı Kuzu Yahni

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105039
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
2,142 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı margarin
200 gr Kuşbaşı koyun eti
1 adet çubuk tarçın
Çeyrek çay kaşığı toz kişniş
Çeyrek çay kaşığı kimyon
Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı Tuz Karabiber
3 adet kuru kayısı
2-3 adet kuru erik
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım adet soğan (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı un

Tüm baharatlar ile kuşbaşı eti karıştırın ve en az 30 dk oda sıcaklığında bekletin. Kuru kayısının üzerine biraz kaynar su dökün. Margarini eritin etleri tencereye alarak rengi dönene kadar soteleyin. Daha sonra soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar diriliğini yitirdiğinde unu ilave edip 1-2 dk kadar kavurun. Zencefili ve aynı hizaya gelecek kadar sıcak suyu ilave edin. Küp küp doğradığınız kayısı ve erikleri de ekleyerek. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Sık sık suyunu kontrol edip, dibinin tutmaması için karıştırın.






KAYISILI KUZU YAHNİSİ Tarifleri Biftek Tarifleri



(3 adet KAYISILI KUZU YAHNİSİ 106,118 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort