|
KAYISILI KUZU YAHNİSİ |
|
FatihB
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15829
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti (but)
2 diş sarımsak,
20 kayısı kurusu,
2 havuç,
1 çay kaşığı tuz,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım çay kaşığı tarçın,
1 Bardak su,
yarım çay kaşığı karanfil tozu,
birkaç yaprak defne,
2 soğan,
kekik, tuz, biber.
Kayısıları 4 saat sıcak suda bırakarak yumuşatın. Eti ceviz iriliğinde parçalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz, biraz kırmızı biber, tarçın ve karanfil tozu ekin ve 4 saat bekletin. Sarımsakları ve soğanları soyun ve ufak ufak doğrayın. Havuçları soyun ve uzunlamasına ince parçalara ayırın. Yağı ısıtın, soğan, sarımsak ve havuçları içinde hafif kızartın. Eti de bunlara katın ve çevirerek hepsini açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Üzerlerine sıcak su dökün, kekik ve defne yapraklarını ilâve ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika pişirin. Pişmesine 20 dakika kala yumuşattığınız kayısıları ete katın.
|
Kayısılı Kuzu Yahni |
|
reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc93003
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 soğan
8 kuru kayısı
1 su bardağı sıcak su
Eti uzun ince doğrayın. Tencereyi kızdırıp içine eti atın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, un, sirke ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuru kayısıları ilave edip kapağını kapatın, 20 dakika kadar pişirin. Ardından sıcak suyu koyup kısık ateşte yarım saat daha pişmeye bırakın. Etler yumuşayınca servis tabağına aktarın.
|
Kayısılı Tarçınlı Kuzu Yahni |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105039
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
2,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı margarin
200 gr Kuşbaşı koyun eti
1 adet çubuk tarçın
Çeyrek çay kaşığı toz kişniş
Çeyrek çay kaşığı kimyon
Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı Tuz Karabiber
3 adet kuru kayısı
2-3 adet kuru erik
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım adet soğan (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı un
Tüm baharatlar ile kuşbaşı eti karıştırın ve en az 30 dk oda sıcaklığında bekletin. Kuru kayısının üzerine biraz kaynar su dökün. Margarini eritin etleri tencereye alarak rengi dönene kadar soteleyin. Daha sonra soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar diriliğini yitirdiğinde unu ilave edip 1-2 dk kadar kavurun. Zencefili ve aynı hizaya gelecek kadar sıcak suyu ilave edin. Küp küp doğradığınız kayısı ve erikleri de ekleyerek. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Sık sık suyunu kontrol edip, dibinin tutmaması için karıştırın.
|
|