| 
 
 
 | 
Kayısılı Erikli Kek | 
  | 
müfredat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2010 
Mesajlar: 27 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51903 
Gönderme Tarihi: 21.May.2010 
2,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı şeker
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
8-10 adet kayısı
 
8-10 adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
 
1 adet limon
 
Üzerine serpmek için:
 
Pudra şekeri
 
 
Yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sırasıyla süt, margarin, kabartma tozu ile vanilya, unu ekleyin.
 
Limonu rendeleyerek ilave edin. Karışımı mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın.
 
Küçük küçük doğranmış kayısı ve eriklerin yarısını hamurun içine ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 50 dakika kadar pişirin. Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan diğer meyveleri, kekin üzerine koyun. Keki fırından çıkarttıktan sora dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpin.
  
 | 
Kayısılı ve Erikli Kek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161083 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2021 
478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet kayısı
 
10 adet mürdüm eriği
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
Yarım paket margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
 
 
Kayısıların 4, mürdüm eriklerinin 3 tanesini kenara ayırın. Kalanların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın.
 
Üzerine kararmalarını önlemek için limon suyu sıkarak kenara alın. Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp
 
krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta, süt, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, küp
 
doğranmış kayısı ve mürdüm eriklerini ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir kalıba dökün. Ayırdığınız mürdüm erikleri ve kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kalıba aldığınız kekin üzerine meyveleri yerleştirin. Kalıbın kenar kısmına ince bir şerit halinde kıyılmış antepfıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |