Kısa URL: https://ml.md/lc57554
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2010
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket kare bitter çikolata
10 adet pötibör bisküvi
10-15 adet kuru karısı
Kayısılar minik doğranır. Bisküviler küçük parçalara ayrılır. Çikolata ben-mari usulu eitilir. Üzerine kayısı ve bisküvi katılır karıştırılır. Bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Üzerine yarım santim kalınlığında karışım dökülür düzeltilir. Biraz donmaya başlayınca bıcakla arzu edilen şekilde kesilir. Biraz daha donunca şekerliğe konur.
Kısa URL: https://ml.md/lc162178
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram gün kurusu kayısı
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
2 çorba kaşığı tahin
1 çay bardağı çekilmiş badem veya fındık içi
Üzeri için:
Mavi haşhaş
Kayısıları yıkayıp bir taşım kaynattıktan sonra süzün ve bir kaba alın. Kakao, tarçın ve tahini ekleyip blenderden geçirin. Püre kıvamına gelince badem veya fındık ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı pişirme kağıdı ile sucuk şeklinde rulo yapın. Form verdikten sonra açıp tüm yüzeye mavi haşhaş dökün. Pişirme kağıdı ile tekrar sarın, derin dondurucuda en az 6 saat bekletip servis yapın.