| 
 
 
 | 
Kayısı Kıvamlı Yumurta | 
  | 
Vesile 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35909 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2009 
5,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Derin bir kabı, orta hararetli ateş üzerine alın ve buzdolabından 1 saat önce çıkmış yumurtaları kaşık yardımıyla suya bırakın.
 
2 Kabarcıklar akmaya başladığında; küçük yumurtalar için 2, orta büyüklükteki yumurtalar içinse 3 dakika pişirin.
 
3 Bir süzgeçle yumurtaları sudan çıkarıp, hızlı bir biçimde soğuk suya tutun. Çok uzun bekletmeyin ki yumurtanın içi sıcak kalsın.
 
4 Yumurtanın üst kısmını, yumurta kesici ile kesin ya da bıçakla kırıp soyun. Tereyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "azra güven" tarafından gönderildi. 02.09.2020
  
 | 
Kayısı Yumurta Pişirme | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19041 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007 
3,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 5-6 dakika kaynar suda bekletilir. Sudan çıkarılınca kabukları soyulup itinayla gereken yerlerde kullanılması lazımdır. Sıktığınızda sarı çok pişmediğinden patlar. Yumurtanın şekli bozulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
  
 | 
KAYISI YUMURTA | 
  | 
erzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41917 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
6 adet yumurta
 
3 bardak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Bir tencereye su koyarak kaynamaya bırakın. Buna yumurtaları teker teker bir süzgeçle daldırmak suretiyle yerleştirin. Yumurtaları 5 dakika haşlayın. Sonra yumurtaları kaynor sudan çıkararak soğuk suya atın ve beş dakika sonra çıkararak soyun ve servis yapın.
  
 | 
Kayısı Kıvamı Yumurta | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152289 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020 
588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
Yeterli miktarda su
 
Bir tutam tuz
 
 
Cezveye yumurtayı bir kaşıkla koyduktan sonra yumurtayı geçecek kadar su koyun.
 
Yumurtanın pişerken çatlamaması için biraz tuz ilave edin. Ardından orta ateşte 5-6 dk pişirin.
 
Bu süre geçtikten sonra yumurtayı bir kaşıkla alın ve soğuk su dolu bir kaseye koyun.
 
Bu kasede yumurtanın bekleme süresi, özellikle kahvaltıya hazırlıyorsanız, 5-6 saniye olduğundan elinizi çabuk tutmanız gerekecek.
 
Bu süre de dolduktan sonra tekrar kaşıkla alın ve bir tabağa koyun.
 
Tabakta kaşığın tersiyle yumurtanın kabuğuna vurarak kabuğu soyun. Kayısı kıvamı yumurtanız hazır.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172844 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
 
 
Yumurtayı haşlayacağınız kaba suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı içerisine alın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra çıkartıp soğuk suyun içerisine koyun.
 
Katılığını arttırmak istediğinize göre 1 dakika fazla haşlayabilirsiniz. Çıkartınca soğuk suya koymazsanız eğer pişmeye devam edecektir. Yumurtaların pişme zamanları büyüklüklerine göre değişebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |