| 
 
 
 | 
KAYISI ŞERBETİ | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12432 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2007 
3,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
1 kilo kokulu olgun kayısı, 
 
100 gram toz şekeri, 
 
yeteri kadar su.
 
 
Yapımı:
 
Taze kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları dörde bölmeli. Bir kâseye bir sıra bölünmüş kayısı dizmeli. Üstüne şeker serptikten sonra ikinci sırayı dizmeli. Böylece bir kayısı, bir şeker sırası yaparak kayısıları bitirmeli. Kâsenin üstünü örtüp bunları bir gece dinlendirmen.
 
Ertesi gün temiz bir astarlık beze bunları koymalı ve ezerek suyunu süzmeli. Sıkmadan ezilmiş olan astarlık bezdeki kayısıları tekrar kâseye koyup sulandırmalı. Tekrar astarlık beze koymalı ve sıka sıka bunları iyice süzmeli. Sonra birinci ve ikinci defa süzülmüş suları birleştirip bardaklara boşaltmalı ve servis yapmalı.
 
 
 ML® Kayısı Şerbeti için tıklayın
 
 
  
 | 
Kayısı Şerbeti | 
  | 
aytekin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43835 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009 
5,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Kg. olgun kayısı
 
3 Su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
YAPILIŞI
 
1 Kayısıların- yıkayıp, süzüp daha sonra ortadan yararak çekirdeklerini çıkarınız.
 
2 Elinizle iyice ezerek püre yapınız.
 
3 Püreyi bir tencereye koyarak üzerine su ve şekeri koyunuz.
 
4 Ateşe koyarak 3-4 dakika kaynatınız, daha sonra limon suyunu ilave ediniz.
 
5 Soğuttuktan sonra süzerek şişelere doldurunuz.
 
6 Şişelerin ağzını iyice kapatarak buzdolabında muhafaza ediniz.
 
 
Not: Kullanacağınız zaman, soğuk suyla sulandırarak servis ediniz.
  
 | 
KAYISI ŞERBETİ | 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55374 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010 
2,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dörde ayırarak kapaklı bir kâseye bir sıra kayısı bir sıra tozşeker serperek doldurup kapayınız. Birkaç saat sonra açarak ezip astardan sıkmadan süzünüz. Sonra bir miktar su ilâvesiyle tekrar ince bezden geçirip bardaklara doldurunuz.
  
 | 
Kayısı Şerbeti | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75654 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
500 gr. kayısı
 
250 gr. tozşeker (1 su bardağı)
 
1 lt. su (4 su bardağı)
 
 
Kayısıları, çekirdeklerini çıkartıp bir sıra kayısı, bir sıra şeker olmak üzere tencereye dizin. Birkaç saat dinlenmeye bırakın. Bir süzgeçten ezerek geçirin. Üzerine suyu ekleyip karıştırın. Sonra bir tülbentten geçirip süzdürün. Soğutarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |