| 
 
 
 | 
KAYISI KURUTMASI | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11878 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Olgun kayısılar, ikiye bölünüp çekirdekleri alındıktan sonra, birinci kükürtleme usulüyle 30-60 dakika kükürtlenir veya % 1'lik tuzlu suda 5 dakika tutulur, yahut da 4-5 dakika buharlanır. Böylece hazırlanmış kayısılar, yarık kısımları yukarı gelecek şekilde kerevetlere serilir. Kayısılar güneşte 3-7 günde kurur. Aynı iş, 60-65 derece sıcaklıktaki kurutma dolabında 15-20 saatte de yapılabilir.
 
 
 ML® Kuru Kayısılı Kurabiye için tıklayın
 
 
  
 | 
KAYISI KURUTMASI | 
  | 
bal damlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56061 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2010 
2,416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayısıları kaynar suya atıp iyice haşlamak ve düzgün olarak birer birer hasıra sermek gerekir. Kuruyan kayısıları sık sık alt üst etmek ve sinek konmaması için de üstlerine kururken bir tülbent örtmek gerekir.
 
 
 ML® Kuru Nane için tıklayın 
 
ML® Kuru Nane (görsel)
 
  
 | 
Kayısı Kurusu | 
  | 
müdür 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57336 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010 
7,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayısılar yarılıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra bir sepete konulup kaynar suya daldırıp çıkartılır, daha sonra sepeti ile birlikte kurutmaya asılır, sinek konmaması içinde tülbentle örtülür. Kuruduktan sonra, torbalara alıp kışa saklamalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |