| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısı Konservesi | 
 
  | 
meyra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2009 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38712 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2009 
3,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg kayısı
 
2 litre su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Kayısılar yıkanır ve çekirdekleri ortadan yarılır, çekirdekleri çıkarılır. Soğuk su ve tuz karıştırılır. Kayısılar bu suya atılır ve 10 dakika bekletilir. Diğer yanda şeker, su ve limon kaynatılır. Soğuk suda bekleyen kayısılar süzgece çıkararak süzülür. Daha sonra kaynayan şekerli suya atılır ve 5 dakika kaynatılır. Kayısılar sıcak olarak kavanozlara doldurulur. Üzeri şekerli suyla tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir. Tam olarak soğuyunca düzgün çevrilir, serin ve karanlık ortamda bir seneye kadar saklanabilir.
 
 
 ML® Şeftali Konservesi için tıklayın
 
  
 | 
 
KAYISI KONSERVESİ | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11920 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007 
6,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Konserve edilecek kayısılar ne ham, ne de fazla olgun olacaklardır. Konserve için lekesiz ve sağlamları ayırılır. Bol ve temiz suyla iyice yıkanan kayısıların kabukları soyuluncaya kadar bunlar bir tülbent içinde ve kaynar suda haşlanırlar. Haşlama süresi yarım dakikayla iki dakika arasındadır. Haşlanan kayısılar kaynar sudan çıkarılınca hemen soğuk suya atılırlar. Soğutulan kayısıların önce elle kabukları çıkarılır, sonra bunlar ortadan ikiye ayın-lır, çekirdekleri çıkarılır. Bütün kayısıların çekirdekleri çıkarılınca bunlar orta veya koyu şurubun İçine atılır ve 2 - 5 dakika kadar kaynatılırlar. Şerbetten sıcak sıcak çıkarılacak kayısılar İç kısımları aşağı gelecek biçimde temiz kavanozlara İstif edilir. Kavanozun ağzında 2 1/2 santimlik bir boşluk bırakılacak biçimde kaynar şurubu da doldurulur. Havası çıkarılır ve ıslak bir bezle ağızı silindikten sonra kavanozların kapakları örtülür, pastörizasyon kazanındaki kaynar suyun içine yerleştirilir. Yarım litrelik kavanozlar 20, bir litrelik kavanozlar 25 dakika pastörize edildikten sonra kaynar sudan çıkarılır, ağızları İyice sıkıştırılır ve bir tahta ya da bez üzerine seyrek oturtularak soğutulur. Ertesi gün kapakları kontrol edildikten, maşa ya da bilezikleri çıkarıldıktan, etiketleri yapıştırıldıktan sonra kavanozlar konserve deposuna kaldırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KAYISI KONSERVESİ Tarifleri Dondurulma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |