| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısı Kavurması | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35295 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009 
2,422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Malzemesi:
 
500 g kuru kayısı
 
100 g tereyağı
 
1 kg toz şeker
 
1 kg su
 
1/2 limon suyu
 
4 adet karanfil
 
3 adet kabuk tarçın
 
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
 
kaymak (arzuya göre)
 
 
Şurubun Hazırlanışı:
 
Tencerede 1 kg şeker, su, limon suyu, kabuk tarçın ve karanfili bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
 
 
Hazırlanışı:
 
Kayısıları yumuşaması için iki saat ılık suda bekletip suyunu süzün. Tavada tereyağını eritin, kayısıları iki taraflı kızartıp önceden hazırlanan şurubun içine alın.
 
2-3 dakika beraber kaynatın. Şurubun içinde soğuyunca servis edin. Arzuya göre üzerine kaymak koyabilirsiniz.
  
 | 
 
KAYISI KAVURMASI | 
 
  | 
Hilal Kutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54408 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010 
5,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
500 gram kuru yaprak kayısı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı ceviz
 
1/2 su bardağı su
 
60 gram tereyağı ya da margarin
 
Üzerine koymak için:
 
Kaymak
 
Ceviz, fındık veya fıstık
 
 
Güneşte kurutulmuş kayısıları, içi su dolu bir kapta 10 dakika bekletip, elimizle yavaşça ovalayarak pis kısımlarını yıkayıp, sudan çıkartalım.
 
Eğer süzersek, suyun dibine çökmüş tortu ve pislikler tekrar kayısılara karışır.
 
Bu işlemi, en az 3 sefer tekrarlayalım.
 
Suyun dibinde hiç pislik kalmıyorsa, kayısıları süzgece koyup, süzelim.
 
Bir tencereye tereyağı koyup, içine kayısıları ilave ederek, kavurmaya başlayalım.
 
Kayısıların bıraktığı su uçup da kayısılar yağına binince, 2-3 dakika daha kavurup, toz şekerini ve 1/2 su bardağı suyunu ilave edip, ağzı kapalı olarak 5 dakika daha pişire-lim.
 
Kayısılar pişince, tencerenin kapağını açıp, kuvvetli ateşte ara sıra karıştırarak, suyunu uçuralım. Koyu bir hal alıncaya kadar pişire-lim.
 
Ocaktan indirip,üzerine iri çekilmiş ceviz (fıstık, fındık), kaymak koyup, ılık ya da soğuk olarak servis yapalım.
  
 | 
 
Kuru Kayısı Kavurma | 
 
  | 
F. Yücel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104950 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015 
3,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr aşı kayısı kurusu
 
1 avuç toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı ceviz içi
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Kayısı kurusu ılık suda iyice yıkanarak temizlenir. Yıkanan kayısı kabukları yayvan kapaklı bir kaba alınır. Üzerine bir su bardağı su ilâve edilir. Bir avuç şeker atılarak kapağı kapatılır. Kayısı yumuşayınca ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınır, eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir, karıştırılır, servis tabağına alınır. Biraz irice dövülmüş bol ceviz serpilerek servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısı Kavurması Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |