Kısa URL: https://ml.md/lc115695
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2016
3,710 defa indirildi / yazdırıldı
Genellikle bitirgen denilen tatlı kayısıdan yapılır. 30 adet kuru kayısı yıkanır, bir gece önceden su ile ıslatılır. Kendi suyunda 20 dakika pişirilir. Üzerine ½ su bardağı şeker serpilir. 8-10 dakika kısık ateşte pişirilir. Süzgeçle sudan alınır ve ortaları açılır. İnce kıyılmış 1/3 su bardağı badem veya ceviz ile doldurulur. Açık kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Şurubu 3-5 dakika kaynatılıp koyulaştırılır. Kayısıların üzerine dökülür. Soğuyunca üzerine kaymak koyularak yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc38686
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
Nevşehir Valiliği
Genellikle bitirgen denen tatlı kayısıdan yapılır. Eğer kayısı tatlı değilse pişirirken içine pekmez ilave edilir. Parça et veya kıyma ile kayısılar çömlekte pişirilir.