Kısa URL: https://ml.md/lc184432
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2025
56 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su veya süt (isteğe bağlı; kıvamı ayarlamak için)
5-6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 dal dereotu
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (isteğe bağlı)
Kızartmak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Unu, suyu/sütü ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Yeşillikleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Arzuya göre karabiber de ilave edebilirsiniz.
Tavayı ısıtın ve yağ ekleyin. Yağ kızınca karışımdan kepçeyle alarak tavaya dökün.
Altı kızardığında spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
Kayganayı sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc185551
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı süt (veya su)
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
(İsteğe göre) doğranmış taze soğan, maydanoz veya dereotu
Geniş bir kasede yumurtaları çırpın.
Üzerine sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Unu ve tuzu ekleyerek boza kıvamında pürüzsüz bir karışım elde edin.
İsteğe göre doğranmış yeşillikleri karışıma ilave edin.
Tavayı ısıtın, tereyağını eritin.
Karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün ve her iki tarafını altın sarısı olana kadar pişirin.
Tüm harcı aynı şekilde pişirin.
Sıcak olarak servis edin.